Datum plaatsing: 28-01-2003 21:15:00

Verslag en foto`s BV Veendam - ADO Den Haag 0-2

ADO OP VALREEP LANGS VEENDAM

ADO Den Haag heeft de competitiehervatting in en tegen Veendam op de valreep in winst weten om te zetten. Na een zeer matig wedstrijdverloop was het Jeffrey van As die in de laatste minuut de 0-1 wist te scoren.

Invaller Sandro Calabro maakte er in dezelfde minuut nog een tweede treffer bij voor de Hagenaars, die daarmee de lijstaanvoerder blijven in de Gouden Gids Divisie.

De wedstrijden in en tegen Veendam staan normaliter garant voor een hoop doelpunten en aantrekkelijk voetbal. Vanavond bleek dat alles echter minder waar. ADO Den Haag en Veendam maakten er een wedstrijd van die verreweg de meeste toeschouwers zich niet lang meer zullen herinneren. In de eerste helft waren de kansen voor beide ploegen samen op een hand te tellen, waarbij Veendam zelfs nog aanspraak mocht maken op het merendeel daarvan. ADO Den Haag kwam na een vlotte combinatie tussen Ferry Bodde en Romeo Castelen in de buurt van het doel van Peter van der Vlag, en zag Daniël Rijaard na een combinatie ver voorlangs schieten. Daarmee waren de wapenfeiten van de Hagenaars genoemd.

In de tweede helft zette de toon van de eerste helft zich zonder enig probleem voort. Beide ploegen misten de aanvallende kracht om echt gevaarlijk te worden. Mede door de vele fouten die gemaakt werden kreeg de wedstrijd langzaam een grimmig karakter. De goed leidende scheidsrechter Van Meenen kon zich tot in de tweede helft staande houden met verbaal optreden, maar moest tenslotte toch ook naar de kaarten grijpen om de orde te handhaven. Een vrije trap van Ferry Bodde, normaal toch altijd wel redelijk gevaarlijk, verdween nu met een slap schot in de muur van Veendam. Typerend voor het spel van ADO Den Haag. Pas tegen het einde van de tweede helft leek ADO Den Haag alsnog te proberen voor de overwinning te gaan. De Hagenaars verschenen zowaar een paar keer voor het doel van Van der Vlag en wisten hem daarbij tot enkele reddingen te dwingen. Toen Sandro Calabro als super-sub in het veld kwam verwachtte het publiek wonderen, maar die bleven vooralsnog uit. Pas in de allerlaatste minuut, toen het publiek al massaal naar huis vertrok en Peter Hofstede zijn verjaardag met een dramatisch gelijkspel leek te moeten gaan vieren, werd de wedstrijd alsnog in het voordeel van de club uit de Residentie beslecht. Volgens de stadionspeaker was het uitgerekend verdediger Jeffrey van As die zijn ploeg op voorsprong bracht. In dezelfde minuut pikte Sandro Calabro met een hakje de 0-2 nog binnen. Het was slechts voor de statistieken, want Veendam had de strijd al opgegeven.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Sandro Calabro), Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Van As (90’), 0-2 Calabro (90’)

GELE KAARTEN: Hardarson, MacAndrew, Prinsen (Veendam), Saeijs (ADO Den Haag)

SCHEIDSRECHTER: Van Meenen

TOESCHOUWERS: 3.210

DATUM: 28-JANUARI-2003