Datum plaatsing: 13-12-2002 21:15:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - VVV 5-1

ADO SLUIT 2002 THUIS IN STIJL AF

De laatste thuiswedstrijd in 2002 is door ADO Den Haag in stijl afgesloten. In het koude Zuiderparkstadion werd VVV uit Venlo met 5-1 naar huis gestuurd. Voor ADO waren Roy Stroeve, Arjan van der Laan, Peter Hofstede, Romeo Castelen en Gijs Cales succesvol.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren er twijfels over het doorgaan vanwege de kou en de mogelijke afwezigheid van de voorste linie van ADO Den Haag. Beide problemen bleken echter opgelost toen om 20.00u het fluitsignaal van scheidsrechter Van Dongen klonk. Direct vanaf het begin bleek ADO Den Haag een klasse beter dan de gasten uit Venlo. VVV kwam niet in het spel voor en de kansen waren voor ADO Den Haag. Doordat het veld nog wel hard was liepen enkele spelers al snel een blessure op. Zo kwam Jan-Paul Saeijs al vroeg in de wedstrijd ten val, waarbij hij zich aardig blesseerde. Maurice Verberne moest Saeijs al na 20 minuten vervangen. Ook de doelman van VVV blesseerde zich bij een poging om een schot te stoppen. Ook hij kwam verkeerd ten val en moest worden vervangen door de reserve keeper. Die wissel bleek voor ADO Den Haag een hele goede. Al na een paar minuten kon de ingevallen doelman de bal voor het eerst uit zijn doel halen. Roy Stroeve wist namelijk uit een schier onmogelijk positie de bal alsnog achter de goalie te werken. Nadat scheidsrechter Van Dongen een handsbal van diezelfde doelman liet doorgaan zette Arjan van der Laan zijn ploeg vlak voor het rustsignaal op een veilige 2-0 voorsprong.

Na de thee duurde het even voor ADO Den Haag opnieuw tot scoren kwam. VVV had in de beginfase nog even lef getoond door zowaar een bal op de lat te schieten, maar verder kwamen de Venlonaren niet. Na 66 minuten spelen gaf Gijs Cales een goede voorzet op Peter Hofstede. De blonde spits zag dat de doelman niet bij de bal kon en hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen om zodoende de 3-0 op het scorebord te laten noteren. Nog geen minuut later kon de teller opnieuw worden aangepast. En wederom stond Gijs Cales aan de basis van het doelpunt. Een lange bal werd door de doelman verkeerd beoordeeld, mede doordat Romeo Castelen hem opjoeg. De bal stuiterde uiteindelijk vrolijk door, terwijl de doelman troosteloos moest toekijken hoe Castelen alleen op een leeg doel kon afgaan en de 4-0 kon scoren. Nadat Bodde en Van As waren vervangen door Heerkens en Den Turk werd het voorbereidende werk van Gijs Cales beloond. De linksbuiten leek opnieuw een voorzet te geven, maar plaatste zijn schot in de korte hoek achter de doelman van VVV. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Marcel Meeuwis namens VVV nog de eretreffer, toen hij Mirano Carrilho uitspeelde en Roland Jansen met een boogbal verschalkte. Een minuut voor het einde had Daniël Rijaard bijna nog de mooiste treffer van de avond gescoord. Zowat van de middellijn vuurde hij een boogbal op het doel af. De in allerijl terug gerende doelman kon op het laatste moment de bal nog over het doel tikken en voorkwam daarmee een nog grotere nederlaag.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs (Maurice Verberne), Jeffrey van As (Dennis den Turk), Mirano Carrilho, Ferry Bodde (Remco Heerkens), Romeo Castelen, Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 1-0 Stroeve (39’), 2-0 Van der Laan (42’), 3-0 Hofstede (66’), 4-0 Castelen (67’), 5-0 Cales (75’), 5-1 Meeuwis (81’)

GELE KAARTEN: Eberle, Verdellen (VVV)

SCHEIDSRECHTER: Van Dongen

TOESCHOUWERS: 3.813 (opgave teletekst)

DATUM: 13-DECEMBER-2002

Iedereen speelde met rubber zolen

Jan-Paul Saeijs kwam al vroeg ten val...

Roy Stroeve scoort vanuit een onmogelijke hoek de 1-0

Na een overtreding op een speler van VVV...

klagen Van As en Hofstede over een handsbal die de keeper van VVV zou hebben gemaakt

En Cales was zelf ook nog succesvol

10 Minuten voor het eind raakte Castelen geblesseerd en moest het veld verlaten