Datum plaatsing: 25-11-2002 21:15:00

Verslag en foto`s FC Volendam - ADO Den Haag 0-2

ADO HEROVERT KOPPOSITIE IN VOLENDAM

Door een 0-2 overwinning in en tegen Volendam heeft ADO Den Haag de koppositie in de Gouden Gids Divisie heroverd. In een matig duel trok ADO Den Haag door een penalty van Arjan van der Laan en een doelpunt van Gijs Cales aan het langste eind.

In een van beide zijden matige eerste helft kregen FC Volendam en ADO Den Haag nauwelijks kansen. Zo nu en dan verscheen een speler in de buurt van het vijandige doel, maar meestal resulteerde dit niet in een serieuze doelpoging. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk af op het middenveld, waar bovendien de nodige overtredingen werden gemaakt. Na een half uur spelen kreeg ADO Den Haag een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Romeo Castelen ging voor de zoveelste keer voorbij zijn directe tegenstander en werd bij het binnengaan van het strafschopgebied op onreglementaire wijze gevloerd. Arbiter Vink floot gedecideerd en wees naar de strafschopstip. Arjan van der Laan nam de taak op zich om de strafschop te nemen. De spelmaker van ADO Den Haag die dit seizoen al meerdere keren bewees een zekerheid te zijn bij het nemen van een penalty, toonde ook nu weer zijn kunnen. Doelman Hoogland werd de verkeerde hoek in gestuurd. Direct na deze voorsprong kreeg Roy Stroeve een grote kans, maar zijn actie werd op het laatste moment door een goede tackle van een verdediger van FC Volendam onschadelijk gemaakt. Tegen het einde van de eerste helft ontstonden de eerste irritaties op het veld. Romeo Castelen werd wederom flink tegen de grond gewerkt, maar bleef daarbij aangeslagen liggen.

In de tweede helft ontstonden er langzaam maar zeker steeds meer situaties op het veld waarbij de scheidsrechter corrigerend moest optreden. Daarbij werden de overtredingen wat ruwer en werd het spel ook wat onvriendelijker. In de 52e minuut had Volendam-trainer Henk Wisman de arbiter hier schijnbaar op attent gemaakt. Leidsman Vink was echter niet gediend van de manier waarop Wisman dat deed en stuurde deze naar de tribune. Toen FC Volendam deze commotie goed en wel te boven was gekomen was de wedstrijd al beslist. ADO Den Haag liet in deze fase van de wedstrijd zien dat het best behoorlijk kan voetballen. Volendam werd met vlotte combinaties het bos in gestuurd. Bovendien rondde Gijs Cales een actie van Romeo Castelen goed af. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Volendam met enkele wissels de wedstrijd te doen kantelen. Voor ADO Den Haag ontstond hierdoor extra ruimte om te counteren, maar tot doelpunten leidde dit niet.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard (Revy Rosalia), Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Sandro Calabro), Roy Stroeve, Peter Hofstede, Arjan van der Laan (Dennis den Turk), Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Van der Laan (31’, pen), 0-2 Cales (58’)

GELE KAARTEN: Luirink, Tevreden (FC Volendam), Carrilho, Stroeve, Bodde (ADO DH)

RODE KAARTEN: Wisman (trainer FC Volendam, 52’)