Datum plaatsing: 29-09-2002 21:05:00

Verslag en foto`s MVV-ADO Den Haag 1-3

ADO Den Haag pakt koppositie
Door een 1-3 overwinning in Maastricht op de plaatselijke MVV heeft ADO Den Haag de koppositie van de Gouden Gids Divisie veroverd.

De ploeg van Lex Schoenmaker, die nog steeds ongeslagen is, sloeg hierdoor een klein gat met Emmen en Heracles Almelo. Arjan van der Laan (penalty), Ferry Bodde en Sandro Calabro bezorgden ADO Den Haag de winst. Robert van der Weert scoorde tegen namens MVV.

Terwijl de toeschouwers op de tribune genoten van het lekkere weer, begon de wedstrijd tumultueus. Al na 4 minuten kreeg ADO Den Haag een gouden kans op de voorsprong. Bij een corner werd er op de doellijn hands gemaakt door MVV-speler Van Dooren. Hij kreeg daarbij de rode kaart van scheidsrechter Herman van Dijk en Arjan van der Laan mocht de penalty nemen. De routinier aan Haagse zijde faalde niet en bracht de 0-1 op het scorebord. Maar zo gauw als ADO op voorsprong kwam, zo gauw had MVV de zaken alweer recht gebogen. Opnieuw gebeurde dit met behulp van de scheidsrechter en met de medewerking van Mirano Carrilho. Bij een situatie binnen het strafschopgebied, maar zowat op de achterlijn, vond Carrilho het nodig zijn directe tegenstander te vloeren. Scheidsrechter Van Dijk overlegde nog even met zijn grensrechter, maar besloot daarna ook MVV een penalty te geven. Robert van der Weert wist ook met deze kans wel raad en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte. De fase die daarop volgde stond bol van de kansen, bij beide doelen. ADO liet kansen noteren van Peter Hofstede, Gijs Cales en Daniël Rijaard, terwijl MVV vooral Wasiu Taiwo en Nyron Wau grote kansen om zeep zag helpen. Bij ADO Den Haag zal vooral Remco Heerkens zich zijn gemiste kans nog wel even herinneren. De middenvelder kreeg voor een open doel een 100% kans, maar zag kans om de voorzet tot ieders verbazing naast het doel te mikken.

In de tweede helft duurde het verzet van MVV slechts een 6-tal minuten. Daarna was het voor de Limburgers over met de pret en kon ADO eenvoudig naar het eindsignaal toespelen, toen Ferry Bodde met een knap afstandschot doelman Van Veghel verschalkte. Met de inbreng van de van een blessure teruggekeerde Romeo Castelen en super-sub Sandro Calabro, kreeg de wedstrijd bovendien nog een extra wending. Castelen kon terugkijken op een geslaagde rentree, waarbij hij zelfs met een aantal goede acties liet zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Calabro maakte bovendien zijn naam als goaltjesdief weer vrij vlot waar. Bij zijn eerdere invalbeurten scoorde hij al snel na zijn entree, of was hij indirect verantwoordelijk voor een doelpunt. Ook nu was dat weer het geval. Drie minuten na zijn invalbeurt kreeg Calabro de bal in het strafschopgebied aangespeeld, waarna hij onder het lichaam van doelman Van Veghel door de 1-3 eindstand liet noteren.

Robert Al

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Roy Stroeve (Romeo Castelen), Remco Heerkens (Sandro Calabro), Peter Hofstede (Revy Rosalia), Arjan van der Laan, Gijs Cales

DOELPUNTEN: 0-1 Van der Laan (4’,pen), 1-1 Van der Weert (11’,pen), 1-2 Bodde (54’), 1-3 Calabro (78’)

GELE KAARTEN: Van As, Cales (ADO Den Haag), Trustfull (MVV)

RODE KAARTEN: Van Dooren (3’, hands op doellijn, MVV)

Saeijs en Taiwo in een luchtduel

Doelman Van Veghel kijkt vertwijfeld naar z'n defensie...

Nadat Ferry Bodde hem van afstand verschalkt heeft

Saeijs wilde een plak gras als aandenken mee naar huis nemen...

De dubbele wissel: Romeo Castelen voor Roy Stroeve...