Datum plaatsing: 22-04-2002 20:45:00

ADO 2 MET TROTS KAMPIOEN

ADO Den Haag 2 heeft het kampioenschap van de reserve eerste divisie B vol trots behaald. Door een 6-1 overwinning op Emmen 2 stelde de ploeg van Bob Kootwijk de promotie naar de eredivisie zeker. Sandro Calabro was aan Haagse zijde de grote man van de wedstrijd met 4 doelpunten en één assist. Jasper van Dijk scoorde de overige 2 goals.

ADO Den Haag wist dat het aan een gelijkspel in principe genoeg zou hebben voor het kampioenschap. Desalniettemin wilde het team met een mooie overwinning het kampioenschap vieren. Al vroeg in de wedstrijd kregen de Hagenaars enkele kansen op de openingstreffer. Zo schoot Revy Rosalia op de handen van de doelman van Emmen, en zag Van Dijk zijn schot naast de kruising verdwijnen. 10 Minuten na het begin kreeg ADO Den Haag een tegenslag. Michael Ros moest met een aardige blessure het veld verlaten. Robbert van Wijk verving Ros, en speelde een uitstekende wedstrijd als invaller. Na zo’n 25 minuten spelen zette ADO Den Haag 2 de eerste stap richting het verdiende kampioenschap. Wie anders dan de revelatie van het seizoen Sandro Calabro, tikte een voorzet van Maarten Bak behendig binnen. Niet veel later was het Maarten Bak zelf die een goede actie zag eindigen in de handen van de keeper. Na ruim een half uur spelen verdubbelde Sandro Calabro de stand. Een kopbal van Maarten Bak werd door de keeper nog gestopt, waarna Revy Rosalia zag dat Calabro vrij stond. Sandro Calabro aarzelde niet en scoorde de 2-0. Vlak voor rust bouwde ADO Den Haag de score uit naar 3-0 toen Calabro een goede voorzet gaf op Jasper van Dijk. Met een geplaatste kopbal zorgde Van Dijk voor de 3-0 ruststand.

De ruime voorsprong van ADO Den Haag kwam ook in de tweede helft geen moment in gevaar. De Haagse reserves speelden collectief een puike wedstrijd, en konden dan ook vol trots aanspraak maken op de overwinning en het kampioenschap van de reserve eerste divisie B. Ook al scoorde Gerritsen na 50 minuten spelen de eretreffer voor Emmen, ADO Den Haag liet de overwinning geen moment uit de handen glippen. 20 Minuten voor tijd scoorde Jasper van Dijk zijn tweede treffer, waarna Sandro Calabro liet zien dat deze wedstrijd aan hem toebehoorde. Met het afronden van een goede actie van Maarten Bak en een fantastisch lobje over de doelman van Emmen bekroonde Man of the Match Sandro Calabro zijn avond met zijn derde en vierde treffer. ADO Den Haag doelman Sebastiaan van der Ende verrichtte nog enkele goede reddingen op schoten van de Emmen-aanvallers. Meer dan 1 tegentreffer liet Van der Ende niet noteren.

Achteraf vierden de spelers in het spelershome een uitbundig feest, waarbij Jeffrey Huf als DJ aanwezig was. De spelers genoten van de eerste echte prijs die ADO Den Haag dit seizoen behaalde. Het eerste elftal kan het seizoen helemaal glans geven in de nacompetitie.