Datum plaatsing: 29-03-2002 20:35:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Eindhoven 2-1

ADO HAALT OVERWINNING OP ZICHZELF
ADO Den Haag heeft een zeer belangrijke overwinning behaald in het Zuiderpark.

Tegen de nummer 17 van de ranglijst Eindhoven werd in het pleit in de laatste minuut beslist. ADO Den Haag behaalde hiermee niet alleen een belangrijke overwinning in de strijd om een plaats in de nacompetitie, maar bovenal een overwinning op zichzelf. ADO speelde de hele wedstrijd tegen de elf tegenstanders uit Eindhoven en trof bovendien in arbiter Brummer een twaalfde opponent. Pas in de allerlaatste minuut maakte Peter Hofstede de winnende treffer voor ADO Den Haag, dat daarmee de aansluiting behoudt in de strijd om het kampioenschap en een plaats in de nacompetitie.

ADO Den Haag tegen Eindhoven zou een wedstrijd worden die niet hard was, maar toch vol zou staan van blessures en behandelingen. Om de haverklap lag er weer een speler met pijntjes op de grond. Absolute koploper was wel Maurice Verberne. Na al vroeg in de wedstrijd een hechting te hebben gekregen ging Verberne op karakter door. Toch moest hij nog enkele malen worden verzorgd. Vroeg in de wedstrijd kwam ADO overigens op achterstand toen John Laponder in de 7e minuut een door scheidsrechter Brummer toegekende strafschop kon verzilveren. De gezapige wedstrijd kende weinig opwindende momenten en kabbelde richting de rust. Pas na een half uur spelen kreeg ADO een paar kleine kansen. Een combinatie tussen Romeo Castelen en Peter Hofstede liep op niets uit en diezelfde Hofstede kopte een vrije trap van Ferry Bodde in het doel, maar stond buitenspel. Hofstede was 10 minuten voor de rust opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar schoot te zacht in toen doelman Besselink van Eindhoven blunderde bij een hoge bal van Mario van Heiningen. Op slag van rust kreeg ADO Den Haag een beste kans op de gelijkmaker. Youri Petrov werd op de rand van het strafschopgebied gevloerd, waarop de scheidsrechter besloot dat de overtreding geen penalty waard was. Bodde nam de vrije trap snel maar mikte op de paal. Niet veel later was het Emiel van Eijkeren die alsnog vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker op het scorebord liet noteren.

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd almaar. Wissels als Van der Heijden voor Heerkens en Carrilho voor Van Heiningen brachten ook niet veel nieuw elan. Toch slaagde ADO Den Haag erin wat meer druk te zetten richting het doel van Eindhoven. ADO kreeg wel enkele kansjes, maar sprong daar niet zorgvuldig genoeg mee om. Opnieuw was de hulp van doelman Besselink van Eindhoven bijna benodigd om op voorsprong te komen. De doelman beoordeelde een hoge bal totaal verkeerd en maaide volledig over de bal heen. Peter Hofstede was wel alert, maar schoot niet hard genoeg in. Pas in de allerlaatste minuut was het alsnog Peter Hofstede die de 2-1 voorsprong voor ADO Den Haag liet aantekenen. Het feest op de tribunes barstte los toen Hofstede goed doorging en met een fraaie poging de doelman van Eindhoven verschalkte. Via de onderkant van de lat verdween de bal alsnog in het doel van Eindhoven.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stefan ’t Hart, Maurice Verberne, Dennis den Turk, Mario van Heiningen (Mirano Carrilho), Ferry Bodde, Emiel van Eijkeren, Peter Hofstede, Remco Heerkens (Michael van der Heijden), Youri Petrov (Leonard van Utrecht)