support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 07-04-2002 20:15:00

Verslag en verslag Telstar - ADO Den Haag 1-2


Nacompetitie nagenoeg zeker na winst in Velsen


ADO Den Haag heeft door de 1-2 zege bij Stormvogels Telstar Combinatie de nacompetitie officieus bereikt. Op basis van de stand op de ranglijst zou FC Volendam theoretisch nog op gelijke hoogte kunnen komen. De ploeg van Rinus Israël heeft daardoor in de komende thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht aan een gelijkspel genoeg om het ticket officieel te bestellen. In Velsen was Peter Hofstede aan ADO-zijde de belangrijke man. Met een treffer vlak voor rust en vlak voor het einde van de wedstrijd bezorgde hij ADO de 3 punten.

Met Mirano Carrilho als vervanger voor de geschorste Mario van Heiningen en Leonard van Utrecht voor Romeo Castelen begon Rinus Israël aan de wedstrijd. Vooraf hadden de supporters van ADO Den Haag zich van hun beste kant laten zien door een grote hoeveelheid knuffelberen op het veld te gooien als steun aan STC-speler Brian Tevreden die onlangs zijn dochtertje verloor. Dit gebaar werd door al het aanwezige publiek zeer gewaardeerd. De stadionspeaker kon er geen genoeg van krijgen om maar te benadrukken dat de ADO-fans ‘toppie’ waren. De wedstrijd begon voor ADO verdedigend zeer matig. Ekrem Kahya was er voornamelijk de oorzaak van dat Stormvogels Telstar in de beginfase meerdere malen via Sander Oostrom gevaarlijk voor het doel van Roland Jansen kon verschijnen. Ook Laurens ten Heuvel kreeg voldoende vrijheid van de verdedigers van ADO. Zo kon hij helemaal vrij koppen, maar zag hij doelman Jansen reddend optreden. Ook werd het Haagse doel van afstand meerdere malen bestookt, maar leverde dit tevens geen doelpunten op. De aanvallers van ADO Den Haag kregen zelf weinig echte kansen. Peter Hofstede werkte voorin keihard, maar had nog geen rendement. Aan de zijkanten had hij ook al weinig steun van Youri Petrov en Leonard van Utrecht. Deze laatste toonde toch maar weer aan als invaller veel meer rendement te hebben. Ekrem Kahya werd in de 25e minuut al door de trainer wegens een blessure gewisseld voor Marlon Kruis. Volgens Israël was de blessure echter niet de oorzaak van de wissel. Ook Youri Petrov werd door Israël al in de eerste helft beloond met een wissel voor zijn optreden. Pas tegen het einde van de eerste helft kreeg ADO Den Haag een paar kleine kansen en kwam het volledig tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Peter Hofstede kreeg een weggewerkte bal voor zijn voeten en aarzelde niet. Met een volley recht in de kruising van buiten het strafschopgebied bracht hij zijn ploeg in een goede uitgangspositie. Mirano Carrilho schoot op slag van rust nog in het zijnet.

In de tweede helft leek het een kwestie van tijd voordat Stormvogels Telstar Combinatie op gelijke hoogte zou komen. De ploeg bleef weinig hinder ondervinden van de verdediging van de Hagenaars. Dit ondanks het feit dat Dennis den Turk na de wissel van Marlon Kruis in het centrum van de verdediging voor meer rust wist te zorgen. Melvin Holwijn was het uiteindelijk die zijn ploeg op 1-1 bracht. Te lang kon Holwijn vrij ronddraaien in het strafschopgebied waarna doelman Jansen kansloos was op het harde schot. De laatste wissel van Rinus Israël (Van der Heijden voor Van Eijkeren) had uiteindelijk het meeste effect. Door de werklust van Van der Heijden kreeg ADO Den Haag meer grip op het middenveld en wist het STC meer weg te houden voor het doel. Bij een corner 10 minuten voor tijd kwam de bal voor de voeten van Michael van der Heijden. De inzet van Van der Heijden werd nog wel geblokkeerd, maar voor het doel stond Peter Hofstede klaar om zijn tweede treffer van de middag te maken.

Achteraf werd ook bij de persconferentie de nadruk gelegd op het mooie gebaar van de ADO-fans. Rinus Israël verklaarde dat het spel na de wissel van Kahya beter werd, maar dat het bij lange na niet hoogstaand was. Volgens de trainer was de kwaliteit van het veld echter ook de oorzaak voor het matige spel. "De laatste wedstrijden hebben wij niet het beste spel gespeeld, maar wel de punten gepakt". Toon Beijer, trainer van STC, wist dat het verschil te maken had met de efficiëntie. ADO had enkele kansen nodig om 2x te scoren. STC had er veel meer nodig en scoorde maar één maal. "Ik wens ADO veel succes in de laatste wedstrijden. Misschien kan de ploeg zich nog scharen bij het rijtje titelkandidaten. Het is der Rinus gegund !"


KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Dennis den Turk, Maurice Verberne, Ekrem Kahya (Marlon Kruis), Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Leonard van Utrecht, Emiel van Eijkeren (Michael van der Heijden), Peter Hofstede, Remco Heerkens, Youri Petrov (Arjan Human)

DOELPUNTEN:
0-1 Hofstede (40’),
1-1 Holwijn (55’),
1-2 Hofstede (81’)

GELE KAARTEN: Samuels (STC), Bodde, Den Turk (ADO DH)

RODE KAARTEN: -

SCHEIDSRECHTER: Bossen

TOESCHOUWERS: 1.121


2 onherkenbare ADO-fans hadden op een KGB-achtige manier kaarten weten te bemachtigen

De warming-up van de reserves







ADO-fans steunen Brian Tevreden met het verlies van zijn dochtertje



Vele knuffelberen werden op het veld gegooid



De stadionspeaker bleef de ADO-fans bedanken voor dit gebaar









Marlon Kruis moest al na 25 minuten Ekrem Kahya vervangen

ADO juicht na de treffer van Peter Hofstede

Stormvogels Telstar kwam terug via Melvin Holwijn

Mirano Carrilho speelde een redelijke wedstrijd



Barry de Vreede mocht tegen zijn oude club ook nog wat minuten meespelen







Vreugde bij de spelers en fans van ADO

3 Belangrijke punten zijn binnen

De nacompetitie is officieus een feit

Één punt in de komende 4 wedstrijden is genoeg om officieel zeker te zijn



Rinus Israël tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd

 

 


Maurice Verberne bij de warming-up





















Jan-Paul Saeijs en Marco Meijer keken geblesseerd toe



Peter Hofstede juicht na zijn eerste treffer









En Hofstede zorgt ook voor de tweede treffer





Na afloop moest Peter Hofstede voor de camera van TV West verschijnen