Datum plaatsing: 12-04-2002 20:15:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - MVV 1-0

NACOMPETITIE ZEKER NA WINST OP MVV
Nadat de deelname aan de nacompetitie in de uitwedstrijd tegen Telstar officieus behaald was, heeft ADO Den Haag door een zeer matige 1-0 zege op MVV de deelname nu officieel bevestigd.

In een draak van een wedstrijd maakte Michael van der Heijden de enige treffer. De MVV’ers Wijngaarde en Nkwankpa kregen de rode kaart van scheidsrechter Vink.

Met de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was voor de officiële deelname aan de nacompetitie wist ADO Den Haag wat het moest presteren. Omdat MVV al gauw liet blijken dat het met een 0-0 gelijkspel uit Den Haag wilde vertrekken bleef het niveau van de wedstrijd ver beneden de maat. ADO Den Haag probeerde wel tot scoren te komen, maar slaagde daar zeker in de eerste helft niet in omdat het de slagvaardigheid mistte. Kansen waren er wel, maar het afronden bleek een heikel punt. Remco Heerkens zag een schot naast gaan, Maurice Verberne kopte aan de verkeerde kant van de paal, Mirano Carrilho’s schot werd geblokt en Youri Petrov zag enkele pogingen naast het doel verdwijnen. Kortom, de eerste helft had redelijk wat kansen voor ADO Den Haag, maar het zat maar niet mee. MVV kwam niet verder dan een enkele counter waarbij doelman Jansen reddend moest optreden. Op slag van rust kwam er dan toch wat actie in het spel. Harvey Wijngaarde kreeg zomaar van scheidsrechter Vink de rode kaart voorgeschoteld nadat hij Ferry Bodde een tik in het gezicht zou hebben verkocht.

Zonder Bodde, maar met Michael van der Heijden begon Rinus Israël aan de tweede helft. Opnieuw kreeg ADO menig kans, maar ook nu weer ontbrak dat laatste beetje effectiviteit om tot scoren te komen. Zelfs een vreemde actie van doelman Spillmann op de doellijn kon niet bijdragen aan een doelpunt. Pas in de 72e minuut viel de bevrijdende treffer. Nadat Leonard van Utrecht over de rechtervleugel was doorgebroken en zijn voorzet werd uitverdedigd, viel de bal voor de voeten van de toekomstige RKC’er Michael van der Heijden. Met een droge knal in de verre hoek verschalkte hij de Maastrichter doelman, waardoor ADO Den Haag helemaal zeker was van de nacompetitie. MVV was gewoonweg niet bij machte om het ADO Den Haag nog lastig te maken in de slotfase.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan ’t Hart, Maurice Verberne, Marlon Kruis, Mirano Carrilho, Ferry Bodde (Michael van der Heijden), Leonard van Utrecht, Emiel van Eijkeren (Arjan Human), Peter Hofstede, Remco Heerkens (Revy Rosalia), Youri Petrov

DOELPUNTEN: 1-0 Van der Heijden (72’)