Datum plaatsing: 26-04-2002 20:10:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - FC Volendam 1-1

ADO speelt laatste thuiswedstrijd gelijk
De laatste thuiswedstrijd van de competitie 2001-2002 tussen ADO Den Haag en FC Volendam eindige in een 1-1 gelijkspel. Voor ADO Den Haag stond er niets meer op het spel, FC Volendam streed om een ticket voor de nacompetitie.

Dankzij de medewerking van de concurrentie slaagde Volendam daar met dankzij het gelijke spel in. Namens ADO Den Haag scoorde Emiel van Eijkeren zijn wellicht laatste duel in het Zuiderpark.

Terwijl het stortregende en het publiek hoog op de tribunes onderdak zocht moesten de 22 spelers een begin maken aan de wedstrijd. Het was niet verwonderlijk dat door het slechte weer het niveau van de wedstrijd zeer matig bleef. Over en weer kregen beide ploegen wel enkele kansen, maar van hoogstaand spel kon simpelweg geen sprake zijn. ADO Den Haag kreeg in de eerste helft een paar redelijke kansen op de openingstreffer. Maurice Verberne kopte uit een corner net naast en Emiel van Eijkeren probeerde met een lobje de doelman van Volendam te verschalken. Volendam stelde daar een kopbal van dichtbij, een schot van afstand, en een scrimmage vlak voor het doel van ADO Den Haag tegenover. Bij die laatste actie trad doelman Jansen reddend op. Diezelfde Jansen moest na 35 minuten spelen het antwoord schuldig blijven op een inzet van Dion Esajas. Emiel van Eijkeren maakte echter enkele minuten later aan de twijfels van Jansen een einde door de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Leonard van Utrecht trok goed voor, waarna Van Eijkeren erg veel tijd nodig had de bal te controleren. Tot ieders verbazing wist de Zaandammer de bal toch nog in het doel te werken.

In de tweede helft was het veld inmiddels omgetoverd tot een zwembad. Links en rechts gleden spelers uit, en hadden anderen moeite de bal te controleren. Remco Heerkens had na 10 minuten spelen een riante kans om de score in het voordeel van ADO Den Haag te brengen, maar zijn kopbal na een voorzet van Leonard van Utrecht was te zwak. ADO Den Haag kreeg daarna nog enkele kansjes, maar zag die op niets uitlopen. Pas na de wissel van Arjan Human voor Emiel van Eijkeren leek ADO Den Haag nog de winnende treffer te gaan maken. Human zorgde voor veel gevaar in de aanval en had enkele malen de pech dat de doelman van Volendam reddend kon optreden na zijn doelpogingen. In de blessuretijd kreeg Volendam nog een tweetal grote kansen op de overwinning, maar ook daar bleken de aanvallers over weinig fortuin te beschikken.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Marlon Kruis (Stephan ’t Hart), Maurice Verberne, Dennis den Turk, Mirano Carrilho, Revy Rosalia (Jan-Paul Saeijs), Leonard van Utrecht, Emiel van Eijkeren (Arjan Human), Peter Hofstede, Remco Heerkens, Youri Petrov