Datum plaatsing: 12-05-2002 20:05:00

Verslag en foto`s ADO den haag slaat slag in Volendam

ADO Den Haag heeft in de strijd om de nacompetitie een uitstekend resultaat behaald in groep B. In en tegen Volendam werd met maar liefst 0-4 gewonnen.

Peter Hofstede was opnieuw de grote man aan Haagse zijde. Na zijn drie doelpunten tegen Sparta trof de blonde spits nu 2 maal doel. Youri Petrov en Emiel van Eijkeren scoorden eveneens.

ADO Den Haag kwam het best uit de startblokken en werd daarbij gesteund door maarliefst 800 meegereisde supporters. De ploeg kreeg dan wel geen grote kansen, maar domineerde in de beginfase de wedstrijd. Na 7 minuten spelen leverde de eerste serieuze kans ook meteen een doelpunt op. Een ingooi van Saeijs kwam voor de voeten van Youri Petrov, die niet aarzelde. Doelman Van Westerop was geklopt. Hierna liet ADO Den Haag zich door FC Volendam terugdringen en kreeg het nauwelijks kansen meer. De Volendammers daarentegen kregen diverse kansen, maar gingen daar veel te onzorgvuldig mee om. Zo waren Salden en De Groot aan Volendamse zijde dicht bij een treffer. De Haagse doelman Patrick de Groot trad ook een aantal keer reddend op. Daarmee maakte hij zijn twijfelachtige optreden tegen Sparta meer dan goed. Het dichtst bij een treffer was Volendam nog vlak voor rust toen Maurice Buys wederom een vrije trap richting het Haagse doel kon afvuren. Ditmaal trof hij echter de paal.

In de tweede helft wist ADO Den Haag eindelijk weer wat persoonlijke duels te winnen en kreeg de ploeg van Rinus Israël zowaar weer grip op de wedstrijd. ADO werd daarbij geholpen door opnieuw een vroege treffer. Ditmaal ging Peter Hofstede om doelman Van Wetserop heen en kon hij binnen schuiven. De tweede treffer leek voor Volendam de nekslag te zijn. De mannen van Henk Wisman lieten de kopjes hangen en gingen fouten maken. ADO Den Haag ging met steeds meer overtuiging spelen en kreeg meer kansen. Invaller Emiel van Eijkeren kopte eerst nog over, maar zag in de 63e minuut een vrije trap van Ferry Bodde recht op het hoofd afkomen. Met een geplaatste kopbal zette hij zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd profiteerde Peter Hofstede nog van een fout in de verdediging van Volendam. Opnieuw kon hij om doelman Van Westerop heen gaan en de bal achter de doellijn schuiven. Volendam kreeg tegen het einde van de wedstrijd nog wel een paar kleine kansjes op de eretreffer, maar zag Patrick de Groot zijn doel met verve verdedigen.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Jan-Paul Saeijs, Maurice Verberne, Dennis den Turk, Mirano Carrilho, Ferry Bodde, Leonard van Utrecht (Maarten Bak), Revy Rosalia, Peter Hofstede, Michael van der Heijden (Emiel van Eijkeren), Youri Petrov (Marco Meijer)