Datum plaatsing: 01-08-2001 23:10:00

verslag en foto`s RKC - ADO Den Haag 2-1

ADO BUIGT IN SLOTFASE VOOR RKC
ADO Den Haag heeft in een redelijk oefenduel nipt met 2-1 verloren van eredivisionist RKC Waalwijk. Voor ADO Den Haag opende Emiel van Eijkeren nog wel de score.

Een van de laatste serieuze oefenwedstrijden van ADO Den Haag was tegen RKC Waalwijk, vorig seizoen nog subtopper in de eredivisie. Tegen de ploeg van Martin Jol begon ADO Den Haag afwachtend. RKC had het overwicht en kreeg de eerste kansen. Bij een vrije trap en enkele corners viel op dat de achterhoede van ADO weinig te vertellen had in de luchtduels. Toch was de eerste echte kans van de wedstrijd voor ADO Den Haag. Emiel van Eijkeren pikte een foutieve terugspeelbal op, maar kon geen snelheid maken. Het schot dat hij daarop produceerde miste kracht om echt gevaarlijk te worden. Niet veel later maakte hij deze misser meer dan goed. Na een goede solo van jongeling Michael van der Heijden kreeg Van Eijkeren de bal toegespeeld. Met een fraaie beweging ging hij voorbij zijn tegenstander en liet doelman Van Dijk kansloos in de lange hoek. RKC leek hierdoor even aangeslagen maar bleef toch het spel domineren. Maurice Verberne, nog steeds op proef, liet op een tackle waarmee hij Jochem Jansen de wedstrijd uit schopte na, weinig zien. Ook Leonard van Utrecht liet geen enkele goede actie zien. Op slag van rust bracht de voor Jochem Jansen ingevallen Youri Petrov de score op 1-1. Oud Hagenaar Rick Hoogendorp haalde de achterlijn en speelde strak voor het doel Petrov vrij aan. Petrov had geen moeite deze kans te verzilveren.

In de tweede helft viel Stephan 't Hart in voor de redelijk spelende Mario van Heijningen. Ook Romeo Castelen mocht invallen. Het was geen verrassing dat hij Leonard van Utrecht verving. Met Castelen in de ploeg begon ADO Den Haag wat aanvallender te spelen. Castelen had na 10 minuten spelen al meer laten zien dan Van Utrecht in een helft. Toch was het aan Ronald Jansen te danken dat de stand nog 1-1 was. Jansen moest meermalen reddend optreden bij aanvallen van Petrov en Hoogendorp. Op het moment dat de wedstrijd een feller karakter kreeg, moest Jansen het antwoord schuldig blijven op een schitterende vrije trap van Joey Gudjonsson. De vrije-trap-specialist haalde verwoestend uit en mikte precies in de kruising. ADO Den Haag probeerde via een afstandschot van Dennis den Turk nog wel wat, maar kwam niet meer gevaarlijk bij het doel van Rob van Dijk.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Ronald Jansen, Marco Meijer (Jean-Paul Saeijs), Raymond Atteveld, Maurice Verberne, Mario van Heijningen (Stephan 't Hart), Dennis den Turk, Leonard van Utrecht (Romeo Castelen), Ekrem Kahya, Arjan Human (Peter Maseland), Michael van der Heijden, Emiel van Eijkeren