Datum plaatsing: 17-07-2001 22:45:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Veluwse Boys 0-7

ADO Den Haag boek ruime zege op Veluwse Boys
De tweede oefenwedstrijd van ADO Den Haag tijdens het trainingskamp in Garderen ging tegen Veluwse Boys. De plaatselijke amateurs werden met 6-0 afgedroogd. Human (2), Van Dijk (2), Van Eijkeren en Saeijs tekenden voor de doelpunten.

Rinus Israël had er voor gekozen om de reserves in de beginfase een kans te geven. Vooraf werd al aangekondigd dat in de tweede helft een compleet nieuw elftal haar opwachting zou maken. Vanaf de start mochten spelers als Lodder, Bodde, Fels en Bak hun kunsten tonen aan het nieuwe trainersduo. Bak deed dat vooral heel aardig. Veel aanvallen vonden via de linkerkant plaats, en regelmatig ontstonden daaruit goede kansen. Dat de spitsen van ADO Den Haag de kansen niet verzilverden viel hem niet aan te rekenen. Veluwse Boys kon het tempo van ADO Den Haag in die fase aardig bijhouden en kreeg zowaar wat kansen. Eenmaal werd net naast geschoten en eenmaal werd zelfs een fraai doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. ADO had op dat moment net via een benutte strafschop van Emiel van Eijkeren een 0-1 voorsprong genomen. Op slag van rust werd die marge nog verdubbeld toen Arjan Human een voorzet van Dennis den Turk raak kopte.

In de tweede helft speelde ADO Den Haag met onder anderen vleugelspitsen Romeo Castelen en Leonard van Utrecht. Nu was het Romeo Castelen die veelvuldig de achterlijn haalde. Na 10 minuten in de tweede helft kwam uiteindelijk de bal voor de voeten van Jean-Paul Saeijs die direct uithaalde. Via het been van een verdediger van de Veluwse Boys verdween het schot in het doel, en werd de stand 0-3. ADO Den Haag schakelde in die fase een klein tandje hoger, en de gastheren kregen het lastig. Het jonge ADO Den Haag, met ook spelers als Michael van der Heijden, Mounir el Omari en Jasper van Dijk, kreeg kans op kans. Na een kwartier rondde Arjan Human een vlotte combinatie van Romeo Castelen en Jasper van Dijk eenvoudig af. Toen Human daarop gewisseld werd voor Peter Maseland ging Jasper van Dijk op de aanvallende toer. Eerst kopte hij een voorzet van Castelen raak. Vlak voor tijd bracht hij ook de eindstand van 0-6 op het scorebord.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot (Sebastiaan van der Ende), Stephan 't Hart (Marco Meijer), Ekrem Kahya (Raymond Atteveld), Richard Lodder (Jean-Paul Saeijs), Dennis den Turk (Mounir el Omari), Ferry Bodde (Michael van der Heijden), Roderick Fels (Hennie de Romijn), Emiel van Eijkeren (Romeo Castelen), Arjan Human (Peter Maseland), Peter Hofstede (Jasper van Dijk), Maarten Bak (Leonard van Utrecht)