Datum plaatsing: 14-07-2001 22:40:00

Verslag en foto`s Helderse Selectie - ADO Den Haag 1-2

MOEIZAME OEFENWINST ADO IN DEN HELDER
ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd onder leiding van het nieuwe trainersduo Rinus Israël - Lex Schoenmaker met pijn en moeite met 1-2 weten te winnen.

Evenals vorig seizoen werd de seizoensopener in Den Helder tegen de Helderse Selectie afgewerkt. Peter Hofstede scoorde in beide helften een doelpunt.

Op een nat en moeilijk bespeelbaar veld begon ADO Den Haag in een vernieuwde opstelling aan de seizoensvoorbereiding. In vergelijking met het afgelopen seizoen stonden de volgende nieuwe spelers in de basis: Ronald Jansen, Stephan 't Hart, Dennis den Turk, Arjan Human, Peter Hofstede en Leonard van Utrecht. Hennie de Romijn was bovendien nog op proef en speelde als linkshalf. Omdat de selectie pas een week in training was, viel er nog weinig lijn te ontdekken in het spel van ADO Den Haag. Wel was de bedoeling van het nieuwe trainersduo duidelijk; aanvallend spel. ADO Den Haag speelde in een 4-2-4 opstelling, waarbij Emiel van Eijkeren de rechterflank bespeelde, Van Utrecht de linker, Hofstede diepe spits was, met Arjan Human er vlak achter. De Helderse selectie gaf ondanks de weersomstandigheden goed partij, en kreeg zelfs de eerste kans van de wedstrijd. Na een kwartier spelen werd er een redelijk schot niet ver naast het doel van Ronald Jansen geplaatst. Met Raymond Atteveld en Ekrem Kahya als centrale verdedigers, Stephan 't Hart (rechtsback) en Marco Meijer (linksback) zag de verdediging er op het eerste gezicht nog wel wat onwennig uit, maar gelukkig kreeg ze ook niet heel veel te doen. ADO Den Haag kwam zelfs, zoals de ploeg aan haar stand verplicht was, op een 0-1 voorsprong. De voor de met een hoofdwond afgevoerde Dennis den Turk ingevallen Ferry Bodde gaf een goede voorzet, die uiteindelijk via Peter Hofstede in het doel verdween. Het was overigens een van de weinige echte wapenfeiten van de eerste helft.

In de tweede helft maakte een compleet ander ADO Den Haag haar opwachting. Zo mochten Jean-Paul Saeijs, Peter Maseland, Patrick de Groot, Romeo Castelen en Michael van der Heijden invallen. Met onder anderen deze jeugdige talenten toonde ADO Den Haag aanvankelijk meer inzet dan in de eerste helft. Maar naarmate er in de tweede helft nog meer jongelingen in het veld kwamen, begon de onervarenheid meer een rol te spelen, en kreeg de Helderse Selectie wat meer grip op de wedstrijd. Dit overigens ook door onoplettendheden van de zijde van ADO Den Haag. Vroeg in de tweede helft had Peter Hofstede de score van zijn ploeg verdubbeld, maar ook hij moest na een leuke tweede helft, met overigens weinig echte kansen, toezien hoe de Helderse Selectie de eindstand van 1-2 op het scorebord bracht. De gewisselde verdediging van ADO Den Haag stond niet goed op te letten, waarna een schot via de binnenkant van de paal in het doel achter Patrick de Groot verdween.

ADO Den Haag is onder de nieuwe leiding dus stroef van start gegaan, maar is nog immer ongeslagen. De komende tijd zal leren hoe de ploeg er werkelijk voor staat, als er nog meer oefenwedstrijden worden afgewerkt.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Ronald Jansen (Patrick de Groot), Stephan 't Hart (Jean-Paul Saeijs), Ekrem Kahya, Raymond Atteveld (Richard Lodder), Marco Meijer (Roderick Fels), Dennis den Turk (Ferry Bodde), Emiel van Eijkeren (Romeo Castelen), Hennie de Romijn (Michael van der Heijden), Arjan Human (Peter Maseland), Peter Hofstede, Leonard van Utrecht (Revy Rosalia)