Datum plaatsing: 19-04-2009 16:25:00

Arbiter leidt puntverlies in voor ADO: 3-3

ADO Den Haag is er in Tilburg niet in geslaagd een 0-3 voorsprong vast te houden. Tot de 70e minuut had ADO Den Haag het duel volledig in handen en stond het dus riant voor. Een onterechte strafschop zorgde voor de 1-3 en daarna zakte het elftal van ADO ouderwets volledig in elkaar en stond het binnen 8 minuten gelijk: 3-3.

ADO begon het duel weer met Immers in de basis en beleefde een doormstart. Na 5 minuten scoorde Soltani mooi de 0-1 nadat hij knap voor zijn tegenstander kwam. Beide ploegen zetten de toon voor een harde wedstrijd en de scheidsrechter had moeite alles onder controle te houden, maar floot correct en consequent. Het leverde in totaal wel 9 gele kaarten in de wedstrijd op.

In de 28e minuut leek de wedstrijd al gespeeld: Soltani draaide naar binnen en schoot hard op de schoen van een Willem II verdediger waardoor de bal vervolgens schitterend in de lange hoek zeilde: 0-2. Hierna kreeg ADO gewoon kansen op meer: Derijck miste een kopbal volledig waar hij volledig vrij kon inkoppen ook Rankovic had een vrije schietkans. De Willem II keeper redde echter spectaculair.

Na de rust kwam Willem II sterk uit de kleedkamer. ADO verloor alle duels en kon de bal niet in de ploeg meer houden. Groot was dan ook de verbazing dat in de 50e minuut ADO de derde maakte. Op een voorzet van Buijs schoot Soltani met een om haal opde lat, de rebound schoot Resodirhardjo hard op Powell waardoor de bal niet zat, maar gelukkig was daar Knopper nog die de bal alsnog hard en hoog in het doel knalde: 0-3. Hierna kreeg ADO nog een grote kans op 0-4, maar die was niet besteed aan Derijck.

Einde wedstrijd zou je zeggen, maar in dit seizoen hebben we alles al meegemaakt en ook deze middag hadden de goden weer een bizarre wedstrijdwending bedacht. Buijs maakte buiten de 16 meter een overtreding, maar scheidsrechter Kuipers besloot anders en gaf Willem II een penalty die benut werd: 1-3.

En dan weten we het ondertussen: de eerste bal die daarna op goal werd geschoten, werd door Waterman niet gekeerd en zorgde voor de bevrijdende 14e treffer van Frank Demouge. Het betekende de aansluiting en alle remmen gingen los in Tilburg. Drie minuten later stond het alweer gelijk: Demouge kopte op de lat uit een vrije trap en Murad wist de rebound makkelijk in te koppen: 3-3. Het had nog gemakkelijk een overwinning voor de Tricolores kunnen worden, maar de gifbeker was voor dit moment leeg en de wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel.

Opvallende spelers van ADO: ten positieve Soltani, Knopper en Rankovic. Ten negatieve: Powel, die overigens ook weinig bruikbare ballen kreeg en Waterman, die feitelijk slechts een bal tegenhield en de rest betekende of een doelpunt tegen of een gevaarlijke situatie doordat hij verkeerd opgesteld stond, onder de bal doorsprong, of de bal uit zijn handen liet glippen. Laten we hopen dat Zwinkels er tegen Feyenoord weer bij is.

ADO neemt dus een punt mee naar Den Haag en moet blijven vrezen voor lijfsbehoud.