Datum plaatsing: 14-12-2001 11:00:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Dordrecht 0-1

DORDRECHT LAAT ADO IN DE KOU STAAN
Dordrecht’90 heeft revanche genomen voor de eerdere nederlaag tegen ADO aan het begin van het seizoen. In een bijzonder koud Zuiderpark kopte Joris van de Pennen zijn ploeg in de eerste helft naar een 0-1 zege.

Het was de eerste keer in deze competitie dat ADO Den Haag thuis een verlies moest incasseren.

Bij ADO Den Haag zat Michael van der Heijden met Peter Hofstede op de bank. Voor hen in het veld stonden Ferry Bodde en Arjan Human. Met een sterk ogende selectie begon de ploeg van Rinus Israel dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut schot Youri Petrov voorlangs, en niet veel later deed hij hetzelfde. De onzekere Dordtse defensie moest toezien hoe ADO Den Haag nog enkele keren via onder andere Stephan ’t Hart en Arjan Human gevaarlijk in de buurt kwam. Tot doelpunten leidden al deze kansen echter niet. Dordrecht’90 maakte daar in de 35e minuut gebruik van. Een corner werd door de Haagse defensie niet goed beoordeeld, waarop Joris van de Pennen vrij kon inkoppen. Dit doelpunt deed Dordrecht zichtbaar goed. Ondanks dat de ploeg de 0-1 wilde vasthouden, kregen de bezoekers betere kansen. Roland Jansen moest enkele malen reddend optreden en had ook nog het geluk dat de scheidsrechter hem goed gezind was. Bij een botsing in het strafschopgebied tussen Jansen en Kahya wist De Vries te scoren. Scheidsrechter Buiting constateerde echter een overtreding op Jansen en floot in zijn voordeel. Vlak voor rust had goaltjesdief Marco Boogers zijn ploeg op 0-2 kunnen en moeten zetten. De zo gevaarlijke spits kwam eindelijk vrij voor Roland Jansen, maar schoot niet goed in.

In de tweede helft zag het er steeds meer naar uit dat ADO Den Haag haar eerste nederlaag in eigen huis zou gaan oplopen. De ploeg kreeg ondanks het inbrengen van Peter Hofstede en Michael van der Heijden geen goede kansen meer. De enige keer dat ADO Den Haag dicht bij de gelijkmaker was, was toen Ferry Bodde een vlammend schot op het doel van Dordrecht afvuurde. Zijn inzet werd echter door de doelman met een fraaie reactie over de lat getild. Zelfs toen Rinus Israël tegen zijn principes in verdediger Dennis den Turk wisselde voor aanvaller Emiel van Eijkeren kreeg ADO Den Haag geen kansen meer. Het enige effect dat deze wissel teweegbracht was dat de verdediging onzeker werd. Dordrecht kreeg kansen om de score te vergroten maar had de pech dat spitsen als De Vries en Boogers niet hun beste avond hadden. Alle illusies die ADO Den Haag nog had om een gelijkspel uit het vuur te slepen verdwenen als sneeuw voor de zon toen Stephan ’t Hart vlak voor tijd een rode kaart kreeg. Hij haalde De Vries onderuit, terwijl die een vrije doortocht had op het doel van Roland Jansen. De vrije trap leverde niets meer op.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan ’t Hart, Dennis den Turk (Emiel van Eijkeren), Maurice Verberne, Mario van Heiningen, Ferry Bodde, Romeo Castelen, Ekrem Kahya (Michael van der Heijden), Arjan Human (Peter Hofstede), Remco Heerkens, Youri Petrov
DOELPUNTEN: 0-1 Van de Pennen (32’)