Datum plaatsing: 23-11-2001 10:55:00

Verslag en foto`s ADO Den Haag - Heracles 1-0

ADO FORTUINLIJK NAAR ZEGE OP HERACLES
Na teleurstellende wedstrijden tegen MVV en Stormvogels/Telstar heeft ADO Den Haag weer een wedstrijd weten te winnen.

Florissant was het spel nog niet, maar de drie punten bleven in het Zuiderpark. Maurice Verberne was namens ADO Den Haag de geluksvogel die voor de 1-0 overwinning tekende.

In tegenstelling tot Stormvogels/Telstar kwam Heracles Almelo naar het Zuiderpark met de intentie om te voetballen. De Almeloërs hadden niet de negatieve instelling als de Velzenaren enkele dagen eerder. Doordat beide ploegen het speelveld klein hielden en vooral rond de middellijn acteerden, ontstond er ruimte achter de beide verdedigingen. Romeo Castelen verscheen al na 7 minuten alleen voor de doelman van Heracles, en een vlammend schot van Mario van Heiningen werd door diezelfde doelman vakkundig uit het doel gewerkt. Na een kwartier had ADO Den Haag toch al een voorsprong genomen. Een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld werd door Maurice Verberne met veel fortuin in het doel gelopen. Via Peter Hofstede en Michael van der Heijden kreeg de ploeg van Rinus Israël nog wel kansen, maar tot doelpunten leidde dit niet. De grootste kans van de eerste helft was voor diverse spelers. Na een perfect uitgevoerde aanval kregen onder andere Michael van der Heijden en Ferry Bodde de bal voor het inschieten. Maar zelfs na drie doelpogingen was de leren knikker nog niet in het doel verdwenen.

De tweede helft was zoals de laatste weken bij ADO Den Haag van een beduidend minder niveau. Youri Petrov liet zijn enige aanval van de wedstrijd zien door in het zijnet te schieten, en Roland Jansen blunderde net als tegen Stormvogels/Telstar opnieuw. Ditmaal echter zonder grote consequenties. Een schijnbaar ongevaarlijke bal wist Jansen niet klemvast te pakken. Na een één-tweetje met de paal ging de bal uiteindelijk toch net niet in het doel. Na een paar wissels aan de zijde van ADO Den Haag kwam er dan zowaar nog een kans. De ingevallen Leonard van Utrecht ging over de rechterflank goed door, zorgde voor gevaar, maar zag dat zowel Castelen, Hofstede en Kahya de bal ook niet in het doel konden werken. Met een kopbal over de lat van het doel van Roland Jansen liet Heracles zien nog te willen knokken voor de gelijkmaker. Verder dan knokken kwamen de zwart-witten echter niet.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan ‘t Hart, Maurice Verberne, Dennis den Turk, Mario van Heiningen, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Arjan Human), Ekrem Kahya, Peter Hofstede, Michael van der Heijden (Robbert van Wijk), Youri Petrov (Leonard van Utrecht)