Datum plaatsing: 20-11-2000 01:00:00

Israel weggestuurd bij gelijkspel ADO

ADO Den Haag tegen Stormvogels/Telstar kende geen winnaar, maar de wedstrijd verdiende ook geen winnaar. Het matige duel in het Zuiderpark eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij Ferry Bodde een belangrijk doelpunt voor zijn team maakte

Rinus Israël werd wegens aanmerkingen op de leiding van het veld gestuurd.

Na de nederlaag in Maastricht had ADO Den Haag wat recht te zetten. Tegen Stormvogels/Telstar dat nou niet bepaald hoog op de ranglijst staat, leek dat een ideale uitgangspositie. Maar de club uit Velzen was niet met de instelling naar Den Haag gekomen om er een leuke en aantrekkelijke wedstrijd van te maken. ADO Den Haag kon bovendien net als tegen MVV niet overtuigen. Het duurde dan ook tot halverwege de eerste helft voordat de eerste kans te noteren viel. Michael van der Heijden probeerde een hoge voorzet direct uit de lucht naar een voorbeeld van Dennis Bergkamp te scoren. Zijn inzet miste echter precisie en kracht. Niet veel later was Van der Heijden opnieuw betrokken bij een aanval. De van een ziekte teruggekeerde middenvelder gaf ditmaal op een bijna Braziliaanse wijze de bal met een lobje aan de vrijgelopen Petrov. De Rus schoot goed in, maar zag de doelman van Telstar een prima redding verrichten. Ook de rebound van Peter Hofstede werd door diezelfde doelman subliem uit het doel gewerkt. Behalve een schot van Ferry Bodde dat naast het doel ging, viel er in de eerste helft weinig te noteren.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Telstar bleef hardnekkig verdedigen en ADO Den Haag kon simpelweg geen vuist maken. Toen trainer Rinus Israël tot overmaat van ramp wegens aanmerkingen op de leiding ook nog van het veld werd gestuurd, leek ADO helemaal de weg kwijt. De Stormvogels/Telstar-combinatie profiteerde hier niet veel later ook nog eens van toen Roland Jansen een vrije trap op kinderlijk eenvoudige wijze door zijn handen liet glippen. Gelukkig voor de lange doelman van ADO Den Haag maakte Ferry Bodde niet veel later deze blunder goed, door met een fraai schot de gelijkmaker te laten noteren.

ADO Den Haag en Stormvogels/Telstar kregen door dit gelijke spel beiden een punt voor een wanvertoning. De eerlijkheid gebied te zeggen dat beide ploegen eigenlijk geen enkel punt verdienden.

KARAKTERISTIEKEN: OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Stephan ’t Hart, Dennis den Turk, Robbert van Wijk, Mario van Heiningen, Ferry Bodde, Romeo Castelen (Maarten Bak), Ekrem Kahya, Peter Hofstede, Michael van der Heijden (Arjan Human), Youri Petrov