Datum plaatsing: 19-08-2001 10:30:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag start met zege: 1-2 tegen Dordt

Het seizoen voor ADO Den Haag is goed begonnen. In en tegen Dordrecht werd met 1-2 gewonnen. Mario van Heijningen en Arjan Human waren de doelpuntenmakers. Peter Hofstede maakte in de tweede helft zijn rentree bij ADO Den Haag.

Gesteund door 350 meegereisde supporters begon ADO Den Haag vol overtuiging aan de wedstrijd. Via Romeo Castelen was de ploeg al na 3 minuten gevaarlijk. De snelle rechtsbuiten werd door Arjan Human weggestuurd, maar was zelfs te snel voor zichzelf. Hij kon weinig controle krijgen over de bal, en schoot daardoor hopeloos voorlangs. Nadat Van Zundert voor Dordrecht een voorzet tegen de lat zag belanden werd Castelen opnieuw weggestuurd. Ditmaal kreeg hij de bal wel goed onder controle en leek hij net als tegen Sparta te gaan scoren. Helaas vond hij nu doelman Hoegee op zijn weg. Toch zou ADO Den Haag in de beginfase van de wedstrijd de openingstreffer scoren. De nieuwe linksback Mario van Heijningen zag doelman Hoegee te ver voor zijn doel staan en schoot van grote afstand op het doel. Hoegee was totaal verrast maar ook kansloos op het schot. Dordrecht was niet geheel kansloos in de eerste helft. Enkele malen kwamen de aanvallers van Dordrecht in de buurt van het Haagse doel, maar net op het moment dat Dordrecht aanviel kreeg Mario van Heijningen opnieuw de bal. De uitblinker van de wedstrijd zag Arjan Human vertrekken en speelde hem perfect aan. Human ging alleen op het doel af, en had Romeo Castelen in de buurt. Human kon afspelen maar besloot met een stiftje een fraai vervolg te geven aan zijn actie. Opnieuw was doelman Hoegee geklopt.

In de tweede helft verving Ferry Bodde de geblesseerde Ekrem Kahya. Toch kon de inbreng van de vol inzet spelende Bodde niet voorkomen dat ADO Den Haag zich liet terugzakken. Dordrecht kwam daardoor beter in haar spel en begon zowaar wat te drukken. Dennis den Turk gaf met een fout Marco Boogers een grote kans, maar zag Roland Jansen reddend optreden. Jansen die overigens verder een niet al te zekere indruk maakte. Met nog een ruim kwartier te spelen was het Boogers die voor Dordrecht de aansluitingstreffer maakte. En opnieuw was dat na een fout in de verdediging van ADO. Ditmaal was Verberne de boosdoener. Rinus Israël besloot Verberne daarop te wisselen voor Jan-Paul Saeijs. Met een verse kracht in de verdediging ging ADO nog een lastig kwartiertje te gemoed. Roland Jansen had nog moeite met een vrije trap van Marco Boogers, maar werd verder toch niet meer geklopt.

Rinus Israël was achteraf wel tevreden over het resultaat, maar niet over het spel. "We zijn aan de gelukkige kant gebleven met de 1-2 winst. Dordrecht heeft goede kansen gehad, de goal was weggegeven, maar de gelukkigste heb gewonnen" aldus de trainer van ADO Den Haag. Zijn collega van Dordrecht '90 was heel duidelijk: "Ik vond dat wij absoluut niet goed speelden. Optisch leek het of wij meer balbezit hadden, maar verder was het niets."

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Marco Meijer, Raymond Atteveld, Maurice Verberne (Jan-Paul Saeijs), Mario van Heijningen, Dennis den Turk, Romeo Castelen, Ekrem Kahya (Ferry Bodde), Arjan Human, Michael van der Heijden, Leonard van Utrecht (Peter Hofstede)

DOELPUNTEN: 0-1 Van Heijningen (7'),
0-2 Human (36'),
1-2 Boogers (72')

GELE KAARTEN: Van Heijningen, Verberne (ADO DH), Overkleeft (Dordrecht'90)