Datum plaatsing: 18-09-2001 10:25:00

Verslag en foto`s VVV - ADO Den Haag 2-0

ADO DOOR VVV ROEMLOOS UIT BEKER
Zonder ook maar een moment aanspraak te mogen maken op een doelpunt is ADO Den Haag roemloos uitgeschakeld in het toernooi om de Amstelcup. In stadion De Koel in Venlo ging de ploeg van Rinus Israël met 2-0 ten onder.

Vooraf had Israël aangekondigd een aantal spelers te zullen sparen in verband met de komende competitiewedstrijd tegen RBC Roosendaal. Achteraf zal Israël daar spijt van hebben. Met spelers als Human, Van der Heijden en Castelen op de bank leek ADO Den Haag geen moment op de ploeg die enkele weken geleden nog zo glorieus wist te winnen van Go Ahead Eagles. De ploeg die toen door menigeen als titelkandidaat werd bestempeld, is die kwalificatie prompt kwijt. Al drie wedstrijden op rij heeft ADO het doel niet meer weten te vinden, en vertoont het spel niet meer de vaste patronen, voor zover daar van gesproken kan worden. Typerend voor het slechte spel was dat ADO Den Haag in de hele wedstrijd een aantal kansen kreeg dat op 1 hand te tellen was. Slechts tweemaal had de ploeg daarbij een serieuze mogelijkheid om te scoren, maar Petrov (1e helft) en Human (2e helft) slaagden niet. Net als tegen Helmond Sport maakte ADO Den Haag de fout om te veel op de verdediging te leunen, en niet met pressie te spelen. Bovendien bewogen de spelers zich over het veld alsof de wedstrijd al lang in het voordeel van de Hagenaars beslist was. VVV dacht daar alleen anders over. Na een dik kwartier spelen wist Remco Evers met een hard schot laag in de hoek doelman Jansen te verrassen en daarmee de ruststand op 1-0 te brengen.

Ook na rust bleef ADO dezelfde fouten maken. Lange ballen werden direct ingeleverd bij VVV, passes kwamen niet aan of werden achter de man gespeeld, en het middenveld werd keer op keer overgeslagen. Zelfs met de inmiddels ingevallen Michael van der Heijden, Romeo Castelen en Arjan Human kwam daar geen verandering in. De enige speler bij ADO die een voldoende scoorde was Maurice Verberne. De hardwerkende verdediger zorgde ervoor dat Maurice Graef nauwelijks in het spel voor kwam, en had het alleen aan het eind van de wedstrijd wat lastiger met zijn vervanger Oswald Snip. De net ingevallen Oswald Snip had in zijn eerste speelminuten meerdere keren kunnen scoren, maar verzaakte keer op keer. Pas in de blessuretijd van de wedstrijd wist hij wel doel te treffen en daarmee het kleine sprankje hoop dat bij ADO Den Haag nog leefde weg te nemen.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Jan-Paul Saeijs (Michael van der Heijden), Raymond Atteveld, Maurice Verberne, Mario van Heijningen, Dennis den Turk, Emiel van Eijkeren (Arjan Human), Marco Meijer, Peter Hofstede, Ferry Bodde (Romeo Castelen), Youri Petrov