Datum plaatsing: 16-12-2000 22:50:00

MET GELIJKSPEL DE WINTERSTOP IN

ADO Den Haag is de winterstop ingegaan met een 0-0 gelijkspel tegen subtopper Telstar. In het Haagse Zuiderpark nam René Lievaart afscheid van zijn club en publiek.

Met een behoudender speelstijl begon ADO Den Haag aan de wedstrijd tegen Telstar en René Lievaart mocht in zijn afscheidswedstrijd in de basis starten. Zeker in de beginfase liet ADO Den Haag van zich spreken. De ploeg speelde met meer mensen op het middenveld, waardoor de verdediging het minder zwaar te verduren kreeg. Bovendien kreeg ADO Den Haag meteen diverse kansen. Zo schoot Jasper van Dijk voorlangs, en Ekrem Kahya over. Ook Ali Boussaboun was dicht bij een treffer na een flitsende combinatie met Marcel Valk. Telstar kon daar in de eerste helft bijzonder weinig tegenover zetten. Marcel Valk was aan Haagse zijde opvallend aanwezig. Hij speelde vol inzet, en kwam zelf diverse malen in een positie om te scoren. Eerst kwam Valk over de linkerflank goed door, en schoot hij vol op de keeper van Telstar. Diezelfde keeper voorkwam luttele minuten later dat Valk wel scoorde. Ditmaal was Valk over de rechterkant doorgestoomd, en probeerde hij met een buitenkantje rechts de doelman te verschalken. Doelman Lima Pires wist echter nog net zijn hand tegen de bal te krijgen. Ook kreeg die doelman nog een schot van Nixon Dias te verwerken. Pas aan het einde van de eerste helft kreeg Telstar nog een kans via invaller en voormalig FC Den Haag speler Barry de Vreede. Zijn schot ging echter voorlangs.

In de tweede helft zakte het niveau wat weg, maar ontstonden er toch nog kansen over en weer. Telstar kwam wat beter in de wedstrijd, en bracht Erwin Hermes (een andere voormalige FC Den Haag speler) in het veld. Patrick de Groot kreeg meer werk te verduren, maar ging daar goed mee om en hield zijn doel goed schoon. Na een uur spelen begreep het Haagse publiek dat ADO Den Haag hulp kon gebruiken. Trainer Stanley Brard werd toegezongen met de woorden "Stanley kom op !!" waarop zijn ploeg zowaar een paar betere kansen kreeg via Ali Boussaboun. Helemaal in het Haags Kwartiertje probeerde ADO Den Haag de openingstreffer te forceren. Maarten Bak werd ingebracht voor Jasper van Dijk en meteen ging er dreiging uit van de linkerkant. Bak kwam met enkele voorzetten die echter net niet doeltreffend werden afgerond. De eindstand bleef dus 0-0, waardoor René Lievaart enkele minuten voor het einde onder luid applaus zonder treffer afscheid nam.

Volgens Simon Kistemaker, trainer van Telstar, lag het aan de veranderde tactiek van ADO Den Haag dat Telstar het de eerste helft moeilijk had tegen de Hagenaars: "Ik heb ADO Den Haag enkele malen gevolgd, en nu speelden ze plotseling met 1 spits en 5 middenvelders. Mijn ploeg heeft daar de eerste helft niet goed op gereageerd."

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Mark Noorlander, Robbert van Wijk, Marco Meijer, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Marcel Valk, Nixon Dias, Ali Boussaboun, René Lievaart (Emiel van Eijkeren), Jasper van Dijk (Maarten Bak)