Datum plaatsing: 02-12-2000 22:45:00

TELEURSTELLEND GELIJKSPEL ADO DEN HAAG

ADO Den Haag heeft teleurstellend gelijkgespeeld tegen VVV in het Haagse Zuiderpark. Leonardo tekende voor beide doelpunten voor de formatie van Stanley Brard.

De wedstrijd begon flitsend voor ADO Den Haag. Direct na de aftrap was het voor ADO Den Haag al raak toen Leonardo alleen op doelman Wim Jacobs van VVV af kon gaan. Leonardo krulde de bal goed in de verre hoek, waardoor hij zijn ploeg binnen de minuut op 1-0 zette. Nog geen minuut later moest doelman Jacobs opnieuw vissen. Wederom was Leonardo de doelpuntenmaker. Ditmaal scoorde de kleine samba-koning met het hoofd uit een vrije trap. Zijn kopbal verdween in de kruising via de onderkant van de lat in het doel. ADO Den Haag leek hierdoor vleugels te krijgen, en had de wedstrijd al in de zak. Maar een klein foutje in de verdediging van ADO Den Haag zorgde voor het onheil. Oswald Snip profiteerde daar na 7 minuten spelen van en maakte voor VVV de aansluitingstreffer. De treffer die ADO Den Haag leek te verlammen. De ploeg werd onzeker, liet zichzelf door VVV onder druk zetten, en kwam geen moment meer in haar spel. Gelukkig hadden de Hagenaars nog een marge van 1 doelpunt, maar de vraag was hoe lang die stand zou houden. Toch kreeg de ploeg van Stanley Brard tegen het einde van de eerste helft nog wel een grote kans. Een aanval over veel schijven kwam uiteindelijk via uitblinker Leonardo terecht bij Emiel van Eijkeren. Van Eijkeren wist echter geen raad met deze kans, en schoot slap in.

In de tweede helft slaagde ADO Den Haag er ook niet in de onzekerheid uit de ploeg te laten verdwijnen. VVV kreeg daardoor kansen op de gelijkmaker. Op basis van het vertoonde spel zou die treffer ook verdiend zijn. Toch had ADO Den Haag alle geluk van de wereld nodig om ervoor te zorgen dat de voorsprong nog bleef staan. Maar op het moment dat VVV supersub Maurice Graef inbracht was het dan toch gedaan met de voorsprong. Graef zorgde samen met zijn collega spitsen Onyeike en Snip voor nog meer onrust in de Haagse verdediging, en zag dat in de 79’minuut beloond worden met de gelijkmaker. Graef ging een duel aan met Guillermo van Berkum en schoot op het doel. Op de doellijn stond nog wel Robbert van Wijk, maar ook die kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. VVV begreep toen dat het nog 10 minuten had om de winnende treffer te scoren, en de ploeg begon te jagen. Onyeike was dicht bij een treffer, maar zag zijn klutsbal net naast gaan. De eindstand bleef dan ook staan op 2-2 ondanks dat Leonardo in de laatste seconden nog een schot voorlangs het doel van VVV zag gaan.

Stanley Brard vertelde na afloop aan de lokale pers dat hij dacht dat de 2-0 voorsprong zijn ploeg vleugels zou geven, maar dat dat alleen maar verlammend werkte. Toch was hij blij met een punt. Jan Versleijen van VVV kon alleen maar toegeven dat zijn ploeg in de eerste minuten stond te slapen, en dat VVV het zichzelf kon verwijten dat het slechts een gelijkspel werd.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Bas Lambooij, Robbert van Wijk (Jan-Paul Saeijs), Marco Meijer, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Nixon Dias, Erik Tammer (Jasper van Dijk), Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren