Datum plaatsing: 04-11-2000 22:40:00

ADO DEN HAAG GELIJK TEGEN HERACLES

ADO Den Haag heeft met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen SC Heracles te weinig loon gekregen. De Almeloërs zagen Leonardo vroeg in de wedstrijd de 1-0 maken, maar gingen dankzij Marnix Smit met een punt terug naar huis.

Voor het oog van ongeveer 2000 toeschouwers begon ADO Den Haag vrij opportuun aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Leonardo. Na een kwartier spelen werd hij door Emiel van Eijkeren goed vrijgespeeld. Zonder na te denken joeg Leonardo de bal in de touwen. Niet veel later had ADO Den Haag de score moeten verdubbelen, toen Erik Tammer net als Leonardo eerder, vrij voor de keeper kwam te staan. Tammer miste echter nog de overtuiging, en wist niet te scoren. Met de rust bleef de stand echter 1-0 voor ADO Den Haag, dat gezien de kansen echter meer doelpunten had moeten hebben. Zo kregen Ali Boussaboun, Leonardo en Erik Tammer vrij grote kansen.

In het begin van de tweede helft waren de rollen echter volledig omgedraaid. Heracles ging daar effectief mee om en al na 5 minuten spelen was de stand weer gelijk getrokken. Marnix Smit profiteerde uitstekend van het verkeerd wegwerken van Emiel van Eijkeren. Smit nam de afgevallen bal in een beweging op de wreef, en zag zijn schot achter doelman Patrick de Groot verdwijnen. Toch was het ADO Den Haag dat de overwinning verdiende, maar er tevens niet in slaagde om een tweede treffer te maken. Ali Boussaboun bijvoorbeeld, zag een boogbal net door de doelman over de lat worden getild, en Erik Tammer zag een schot net naast het doel gaan. De eindstand bleef derhalve steken op 1-1.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Bas Lambooij, Robbert van Wijk, Marco Meijer, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Nixon Dias, Erik Tammer (René Lievaart), Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren