Datum plaatsing: 09-09-2000 22:30:00

ZWARE NEDERLAAG IN EMMEN

ADO Den Haag heeft een flinke tik te verwerken gekregen in Emmen. Tegen de plaatselijke voetbalclub werd met maarliefst 6-1 verloren. Erik Tammer redde de eer voor ADO Den Haag.

Al vanaf het eerste fluitsignaal liep ADO Den Haag achter de feiten aan. Binnen 30 seconden had Peter Hofstede de 1-0 op het bord gebracht. Eerst werd er op de lat gekocht, waarna Hofstede de bal voor zijn voeten kreeg. Door deze vroege treffer leek ADO Den Haag even de kluts kwijt te zijn, want nog geen 6 minuten later was het al 2-0 door een omhaal van Michel van Oostrum. Robbert van Wijk liet hem even alleen, en het kwaad was geschied. ADO Den Haag speelde zwak, en kwam geen moment terug in de wedstrijd. Alleen tegen het einde van de eerste helft had de ploeg van Stanley Brard even kans om weer in het spel te komen, maar zelfs toen Emmen slecht speelde wisten de Hagenaars niet te scoren. Zo kwam Ali Boussaboun vrij voor de keeper, maar schoot hij tegen zijn benen aan.

Ook in de tweede helft bleef ADO Den Haag beneden niveau spelen. Achterin werden fouten gemaakt, werd zwak uitverdedigd en kregen de aanvallers van Emmen veel te veel ruimte. Het was weer aan het goede keeperswerk van Patrick de Groot te danken dat ADO Den Haag niet al op een veel grotere achterstand stond. Een achterstand die er overigens toch zou komen. Pascal de Vries stiftte de bal op Van Oostrum die met een kopbal zijn tweede treffer liet aantekenen. En op het moment dat Stanley Brard het tijd vond om Erik Tammer in te brengen werd het al 4-0. Opnieuw was het Michel van Oostrum die aan de aandacht van Robbert van Wijk ontsnapte. Erik Tammer gaf ondanks de grote achterstand toch even zijn visitiekaartje af door met een fraai stiftje de eretreffer voor ADO Den Haag te maken. Maar meer dan die ene treffer verdiende ADO Den Haag ook niet. Emmen bleef aanvallen, en kreeg de 5-1 en 6-1 via Weerman en Hofstede op presenteerblaadjes aangereikt. Guillermo van Berkum werkte een bal verkeerd weg, waarop Weerman met een hakbal kon scoren, en in de laatste minuut maakte de net tot Man of the Match gekozen Peter Hofstede met een eenvoudige kopbal de 6-1.

Stanley Brard kon niets anders dan toegeven dat zijn ploeg de doelpunten veel te gemakkelijk had weggegeven. Zijn collega Jan de Jonge vroeg zich af wat je van deze wedstrijd nog zou moeten zeggen. "We gaan mooi genieten vandaag" Zijn collega aan Haagse zijde had toen nog een lange reis tegemoet.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Nixon Dias, Robbert van Wijk, Mark Noorlander, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Mounir el Omari, Maarten Bak (René Lievaart), Ali Boussaboun, Leonardo (Erik Tammer), Emiel van Eijkeren