Datum plaatsing: 27-08-2000 22:25:00

Verslag en foto's Nipt verlies ADO Den Haag in Den Bosch

De eerste uitwedstrijd van het seizoen 2000-2001 eindigde voor ADO Den Haag in een 1-0 nederlaag in Den Bosch. Er had voor de ploeg van Stanley Brard meer ingezeten, maar gezien de kansen die FC Den Bosch kreeg en het spel dat ADO Den Haag vertoonde, was het verlies terecht.

Met de halve verdediging die geblesseerd was en opnieuw een andere speler op de rechts-back positie moest ADO Den Haag aantreden tegen FC Den Bosch. Een geluk voor de Hagenaars was dat Harry van der Laan geblesseerd was aan de kant van de Bosschenaren. De Brabantse ploeg begon zoals verwacht met een duidelijk overwicht aan de wedstrijd, en ADO Den Haag probeerde het tempo laag te houden. Den Bosch kreeg wel enkele kansen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg nog niet. Dat de ploeg niet scoorde begon langzaam maar zeker ten koste van het spel te gaan. Dat scheidsrechter Van Beek op dat moment de helpende hand toestak was voor de Bosschenaren een godsgeschenk. Bij een corner werd er geappelleerd voor hands en Van Beek nam dat direct over. Hij legde de bal op de stip, en gaf Ekrem Kahya de gele kaart. Hij kon toen niet vermoeden dat hij hiermee de wedstrijd beslist had. Superbelg Bart van der Eede benutte de penalty maar al te graag. Ondanks de voorsprong bleef FC Den Bosch echter slecht spelen, en wist het niet te scoren. Dat was echter ook voor een groot deel te danken aan het uitstekende keeperswerk van Patrick de Groot, die een aantal fabuleuze reddingen verrichtte. ADO Den Haag kreeg in de hele eerste helft maar weinig grote kansen. De beste kans viel aan het einde van de eerste helft te noteren, toen Leonardo Emiel van Eijkeren goed vrijspeelde aan de rechterkant. Van Eijkeren, die verder totaal onzichtbaar was, gaf een goede voorzet op Jasper van Dijk, die met een geplaatste kopbal bijna doelman Aerts verraste.

In de tweede helft was het direct na de aftrap bijna 2-0 voor FC Den Bosch. Edwin Hermes had een grote kans, maar opnieuw bleek Patrick de Groot een onneembare horde. Ook na 10 minuten spelen hield hij zijn ploeg met een grandioze reflex in de race, na een kopbal van Mourad. FC Den Bosch kon maar geen afstand nemen van ADO Den Haag, en naarmate de tijd verstreek, begonnen de Hagenaars te beseffen dat er mogelijk nog een punt behaald kon worden. Toen Jeroen van Wetten en Mounir el Omari in het veld waren gekomen voor Emiel van Eijkeren en Mark Noorlander, begon ADO Den Haag te jagen. Scheidsrechter van Beek begon ook te beseffen dat hij bij de penalty wellicht iets te vrijgevig was geweest, en kende FC Den Bosch tot twee keer toe geen nieuwe penalty toe. ADO Den Haag had simpelweg de kracht niet om te scoren. Zeker in de laatste minuten kwamen er wel kansen, maar die werden allemaal om zeep geholpen.

Achteraf was Stanley Brard zeker niet tevreden over de uitslag en het vertoonde spel. "We hadden hier een puntje moeten hebben. We hebben pas het laatste half uur gevoetbald." Wiljan Vloet, trainer van FC Den Bosch, gaf toe dat het tempo veel te laag was, en dat er weinig kansen kwamen. "Het grootste voordeel van deze wedstrijd is dat iedereen beseft dat we slecht gespeeld hebben."

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Marlon Kruijs, Robbert van Wijk, Mark Noorlander (Mounir el Omari), Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Jasper van Dijk, Maarten Bak, Ali Boussaboun, Leonardo, Emiel van Eijkeren (Jeroen van Wetten)
DOELPUNTEN: 1-0 Van der Eede (23')

GELE KAARTEN: Faerber, Deckers, Van der Eede (FC Den Bosch) Van Wijk, Van Eijkeren, Kahya (ADO DH)