16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 18-07-2000 22:20:00

TWEEDE ELFTAL VERNEDERT POSTDUIVEN

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft de amateurs van De Postduiven vernederd. De reserves wonnen met 13-0 door doelpunten van Jeroen van Wetten (5), René Lievaart (3), Nixon Diaz (2), Ruud Zuyderwijk, Maarten Bak en Jasper van Dijk.

De reserves van ADO Den Haag kregen van Stanley Brard de kans om zich tegen de amateurs van De Postduiven te bewijzen. In de eerste helft lukte dat maar met moeite, want de amateurs boden aardig tegenspel. Slechts af en toe kwam er een fatsoenlijke aanval tot stand, en Leon Tuijt moest namens ADO fors aan de bak om zijn doel leeg te houden. Alleen Jasper van Dijk en Jeroen van Wetten wisten voor ADO Den Haag het juiste doel te vinden. Van Dijk scoorde nadat René Lievaart de paal had geraakt, en Van Wetten kopte goed in.

In de tweede helft begon de teller bij ADO Den Haag pas na een kwartier fors op te lopen. Het eerste kwartier verliep net als de eerste helft moeizaam, maar toen het verzet van De Postduiven eenmaal gebroken was begon de doelpuntenregen. René Lievaart scoorde vlak na rust de 3-0, waarop Leon Tuijt opnieuw een aantal keer zijn kunsten moest vertonen. Na 20 minuten spelen in de tweede helft was het een fraaie misser van René Lievaart die de vernedering van De Postduiven inzette. Na een solo zag de Naaldwijkse bloemenkweker uiteindelijk zijn inzet voor open doel op de paal belanden. Gelukkig stond daar Jeroen van Wetten opnieuw, die de 4-0 kon laten aantekenen. Daarna zou het snel gaan. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten zorgden Bak, Lievaart, Van Wetten, Diaz en nogmaals Diaz voor de 9-0 stand. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd, toen De Postduiven al lang niet meer fris fladderden, zorgen Ruud Zuyderwijk, René Lievaart, en nog 2 maal Jeroen van Wetten voor de 13-0 eindstand.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Leon Tuijt, Michael Ros, Marlon Kruijs, Robbert van Wijk, Bas Lensink (Maarten Bak), Ruud Zuyderwijk, Nixon Diaz, Munier El Omari, René Lievaart, Jasper van Dijk, Jeroen van Wetten