Datum plaatsing: 15-07-2000 22:10:00

ADO Den Haag scoort opnieuw flink

ADO Den Haag heeft ook de tweede oefenwedstrijd met grote cijfers gewonnen. Tegen de amateurs van Loosduinen werd net niet de dubbele cijfers gehaald. Namens ADO zorgden Leonardo (3), Emiel van Eijkeren (2), Maarten Bak (2), Jan-Paul Saeijs en Ali Boussaboun voor de 9-0 overwinning.

Stanley Brard begon met een paar veranderingen ten opzichte van de vorige oefenwedstrijd. Jan-Paul Saeijs speelde nu rechtsback, waardoor Marco Meijer in het centrum van de verdediging kwam te spelen, en Nixon Diaz in de basis mocht beginnen. Al vroeg in de wedstrijd begon ADO weer flink met scoren. Ali Boussaboun en Leonardo zorgden binnen het kwartier voor de 2-0 voorsprong, die even later door een harde kopbal van Jan-Paul Saeijs op 3-0 werd gebracht. Na een half uur spelen kon Maarten Bak zijn doelpuntje meepikken, nadat Ali Boussaboun met een goede solo het voorbereidende werk had gedaan. Vlak voor het rustsignaal had de stand zelfs 5-0 moeten worden, maar Emiel van Eijkeren kon een door Leonardo versierde strafschop niet verzilveren.

Meteen na de thee ging ADO door met scoren en de tegenstander onder druk zetten, al moet worden aangetekend dat Loosduinen niet bij machte was om tegenstand te bieden. Maarten Bak en Emiel van Eijkeren zorgden binnen 5 minuten dat de stand al 6-0 was, en diezelfde Van Eijkeren bracht niet veel later zijn 2e van de wedstrijd op het scorebord. Leonardo, de Braziliaanse Samba-huurling had namens ADO Den Haag tweemaal het laatste woord. Eerst maakte hij na opnieuw een goede solo van Ali Boussaboun en 8-0, en tien minuten later maakte hij ook de 9-0. De Fin Timo Viitala mocht halverwege de tweede helft invallen, evenals Peter Maseland en René Lievaart.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Jan-Paul Saeijs (Peter Maseland), Mark Noorlander, Marco Meijer, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Nixon Diaz (Timo Viitala), Ali Boussaboun, Emiel van Eijkeren (René Lievaart), Leonardo, Maarten Bak