Datum plaatsing: 21-09-2000 22:10:00

ADO DEN HAAG UIT DE BEKER

ADO Den Haag is er niet in geslaagd de volgende ronde van de Amstelcup te bereiken. Thuis in het Haagse Zuiderpark werd met 1-3 van FC Zwolle verloren. Leonardo scoorde uit een penalty de eretreffer voor de Hagenaars.

Het begin van de wedstrijd zag er goed uit, want in tegenstelling tot andere wedstrijden stond ADO Den Haag niet binnen 10 minuten met 2-0 achter. Sterker nog, ADO Den Haag had de betere opening, en deed niet onder voor de Zwollenaren. Toch was het de ploeg van Dwight Lodeweges die de score opende. In de 16e minuut kopte Richard Roelofsen de 1-0 op het scorebord. ADO Den Haag kreeg echter genoeg kansen op de gelijkmaker, maar ontbeerde het kleine beetje geluk dat nodig is om het doelpunt te maken. Zo gaf Erik Tammer een goede voorzet op Leonardo, maar was het net een been van een verdediger van Zwolle, dat voorkwam dat Leo kon scoren. Tammer zelf kreeg ook nog een levensgrote kans, maar slaagde niet in zijn poging om de doelman Van der Werff te omspelen. Uiteindelijk belandde zijn inzet op de paal. Nadat Patrick de Groot ADO Den Haag met een fraaie redding behoedde voor een grotere achterstand, kwam die toch op het scorebord. Remco Schol wist eveneens met een kopbal de Haagse doelman te verschalken. En op het moment dat alles tegen zit, lukt er ook niets meer. Leonardo ging alleen op de keeper van Zwolle af, maar zelfs de kleine Braziliaan wist niets te doen met deze uitgelezen kans.

In de tweede helft begon ADO Den Haag beter te voetballen, en kreeg het zelfs een licht overwicht. Leonardo gaf een voorzet op Ali Boussaboun, die helaas te zacht inkopte. Ook een klutssituatie voor het Zwollse doel leidde niet tot een doelpunt. Aan de andere kant viel dat doelpunt wel, toen Richard Roelofsen een vrije trap langs Patrick de Groot in het doel schoot. Toch kwam ADO Den Haag nog wel terug in de wedstrijd. Leonardo mocht een penalty nemen, en faalde daar niet bij. Maar verder dan de 1-3 kwamen de Hagenaars niet, ondanks kansen voor Leonardo en Lievaart.

Stanley Brard was uiteraard niet tevreden over het resultaat, maar gaf toch aan bepaalde lichtpuntjes gezien te hebben, waar de komende tijd hard aan gewerkt gaat worden.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Mark Noorlander, Jan-Paul Saeijs, Marco Meijer, Guillermo van Berkum, Ekrem Kahya, Mounir el Omari, Erik Tammer (René Lievaart), Ali Boussaboun, Leonardo, Maarten Bak,