Datum plaatsing: 17-02-2001 21:00:00

Verslag en foto's ADO Den Haag stuurt Volendam met 3 punten naar huis

Hoewel Brard zich van te voren niet kansloos achtte, moesten we er toch weer aan geloven!
FC Volendam heeft het Zuiderpark met de volle winst verlaten. ADO Den Haag kon nauwelijks echt imponeren, en liep continu achter de feiten aan.

Ali Boussaboun bracht ADO Den Haag wel twee maal terug in de wedstrijd, maar dat bleek niet genoeg. Rose (2), Kokmeijer en Putter scoorden voor FC Volendam

Stanley Brard achtte zijn ploeg vooraf niet kansloos tegen FC Volendam. Toch moest ook hij toezien hoe zijn team net als wel vaker snel op een 0-1 achterstand kwam. Yuri Rose zorgde met een leep kopballetje dat Patrick de Groot verslagen werd. Juist die achterstand zorgde er voor dat ADO Den Haag een korte periode druk ging zetten, en zelfs FC Volendam een lastige tijd bezorgde. Veel kansen kwamen er echter niet uit dit offensief voort. Wat wel opviel was dat Maarten Atmodikoro in die fase veelvuldig de aanval zocht, en dat het duo Ali Boussaboun Leonardo lekker liep. De beide behendige spelertjes vonden elkaar feilloos. Uiteindelijk was het na ruim een half uur spelen Ali Boussaboun die met een gelukje zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Marcel Valk bracht de bal na een afgeslagen aanval opnieuw voor de goal. De verdediging van Volendam kopte verkeerd weg, waarop Ali Boussaboun alleen voor doelman Need verscheen. Met een fraaie schijnbeweging omspeelde hij hem, om vervolgens te scoren. ADO Den Haag leek met een gelijkspel de rust te halen. Toch was een klein onoplettendheidje er de oorzaak van dat Volendam nog net voor het rustsignaal op 1-2 kwam. Een vrije trap werd snel genomen, waarop Niels Kokmeijer Patrick de Groot omspeelde en vanuit een lastige hoek raak schoot.

In de tweede helft kon ADO Den Haag geen orde op zaken meer stellen, want Volendam wist net als in de eerste helft al vrij snel te scoren. Ook dit maal kwam het doelpunt voort uit een dood spelmoment. Een vrije trap werd bij ADO Den Haag achterin slecht uitverdedigd, waarvan Eddy Putter wist te profiteren. Ook het inbrengen van Erik Tammer voor Maarten Bak, en later de wissel Peter Maseland voor Guillermo van Berkum kon er niet voor zorgen dat de ploeg van Stanley Brard nog een punt zou gaan pakken. Even leek het er nog wel op toen opnieuw Ali Boussaboun op aangeven van zijn maatje Leonardo raak wist te schieten. Maar FC Volendam had toch het laatste woord. Nadat een vrije trap op miraculeuze wijze niet in het doel verdween, was het Yuri Rose die alleen op Patrick de Groot af kon gaan, en hem eenvoudig omspeelde. Ook Jean-Paul Saeijs kon met zijn sliding naar de bal niet meer voorkomen dat de inzet van Rose in het doel verdween.

Henk Wisman, trainer van Volendam, vond achteraf dat gezien de controle die zijn ploeg de hele wedstrijd had gehad, de overwinning niet meer dan terecht was. Stanley Brard gaf een analyse omtrent het snel op achterstand komen, en vervolgens toch de draad goed oppakken. Toch was hij ook van mening dat de tweede goal van Volendam een flink tikkie in het gezicht van zijn ploeg was. Hij had gehoopt met een gelijkspel de rust in te gaan.

KARAKTERISTIEKEN:
OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Maarten Atmodikoro, Robbert van Wijk, Jean-Paul Saeijs, Guillermo van Berkum (Peter Maseland), Mounir el Omari, Jasper van Dijk, Marcel Valk, Ali Boussaboun, Leonardo, Maarten Bak (Erik Tammer)