Datum plaatsing: 17-03-2001 20:55:00

Verslag en Foto`s ADO Den Haag begint Periode met winst op Haarlem

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een onderlinge wedstrijd van de beide supportersgroepen.

ADO Den Haag is de vierde periode goed van start gegaan. In de thuiswedstrijd tegen HFC Haarlem werd met 2-1 gewonnen. Ali Boussaboun en Marcel Valk zorgden voor de doelpunten. Leonardo werd in de slotfase van het veld gestuurd. Voor ADO Den Haag is er dit seizoen nog maar een mogelijkheid om het gezicht te redden. Dat zou dan moeten gebeuren door het winnen van de vierde periode. Die periode begon met de thuiswedstrijd tegen Haarlem, en ADO Den Haag was dan ook gebrand op een goed resultaat. Stanley Brard had er voor gekozen om Erik Tammer in de basis te laten starten. Robbert van Wijk verving in de defensie de geblesseerde Jean-Paul Saeijs. De wedstrijd ontwikkelde zich in een aardig duel, waarbij er kansen waren bij beide doelen. Patrick de Groot hield ADO Den Haag in het begin op de been, maar zag zijn collega aan de overzijde dat zelfde doen. Na een half uur en een aantal goede kansen van onder andere Marcel Valk verder, ontstond de eerste opwinding in het veld. Verdediger Holwijn van Haarlem ontving zijn tweede gele kaart, en mocht het veld verlaten. Opvallend was dat Holwijn bij de eerdere ontmoeting dit seizoen in Haarlem ook al na een half uur spelen van het veld werd gestuurd. Tegen 10 man leek ADO Den Haag meer kansen te krijgen. Toch was Haarlem ook een aantal keer via een scherpe counter gevaarlijk. Met name Hans Bond, 2 jaar geleden tijdens de voorbereiding nog afgetest door ADO Den Haag, was een aantal keer dicht bij een treffer. Ali Boussaboun had namens ADO Den Haag al moeten scoren. Tot twee maal toe mocht hij alleen op de keeper afgaan, maar ook tot twee maal toe kwam hij niet tot scoren.

De tweede helft begon met een opmerkelijke wissel. Scheidsrechter Van Beek was in de rust onwel geworden, en liet zich vervangen door 4e official Van Gilst. Henk Martin, vaak aanwezig bij ADO Den Haag, en in het bezit van diploma's offerde zich op om de taak van 4e official over te nemen. ADO Den Haag begon de tweede helft veel aanvallender, en wilde de openingstreffer forceren. Erik Tammer was bijna succesvol na een goede individuele actie, maar zag zijn schot via een been van een Haarlem-verdediger naast het doel gaan. Uit de corner die daarop volgde schoot Robbert van Wijk maar net over. Na zo'n tien minuten trok Ali Boussaboun de trukendoos open en passeerde met enig fortuin 2 verdedigers. Ditmaal was Boussaboun oog in oog met Serge van de Ban wel koelbloedig genoeg. Nog geen 3 minuten later was het Erik Tammer die vanaf de linkerkant een perfecte voorzet afleverde bij de tweede paal. Daar kon Marcel Valk zo vrij als een vogel de 2-0 in de touwen volleren. In deze fase waarin Haarlem onder druk stond, had ADO Den Haag zomaar uit kunnen lopen naar een veel ruimere voorsprong. Plotsklaps was het echter over met het offensief van ADO Den Haag. Leonardo ging een luchtduel aan, en raakte daarbij met zijn elleboog het gezicht van zijn directe tegenstander. Leo ontving daarvoor de rode kaart en mocht dus ook het veld verlaten. Haarlem begreep dat het met nog een kwartier op de klok kansen had om terug te komen in de wedstrijd. ADO Den Haag werd onder druk gezet, en had enig fortuin nodig om de aansluitingstreffer zo lang mogelijk uit te stellen. Haarlem kreeg kansen, maar geen doelpunten. Pas in de laatste minuut zorgde Mendel Witzenhausen met een aangeraakt schot alsnog voor de 2-1. Het was voor Haarlem echter te laat.

Patrick de Groot werd tegen het einde van de wedstrijd volkomen terecht tot Man of the Match gekozen vanwege zijn uitstekende keeperswerk.

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Patrick de Groot, Maarten Atmodikoro, Marco Meijer, Robbert van Wijk, Guillermo van Berkum, Mounir el Omari, Peter Maseland (Ekrem Kahya), Marcel Valk, Ali Boussaboun, Leonardo, Erik Tammer (Jasper van Dijk)