Datum plaatsing: 12-12-1998 20:30:00

Strijd geeft weer doorslag

ADO PAS LAAT LANGS VVV

ADO Den Haag heeft in de laatste thuiswedstrijd van het jaar 1998 opnieuw de 3 punten zelf behouden. VVV kwam welliswaar tot 2 keer toe op voorsprong, maar moest uiteindelijk met 4-2 het onderspit delven. Het (wat vroege) vuurwerk kwam pas tegen het einde van de wedstrijd. Vooraf werd Marco Meijer gehuldigd wegens het bereiken van een lustrum, voor wat betreft het spelen van wedstrijden in de hoofdmacht van ADO Den Haag.

In een iets voller Zuiderpark dan normaal begon ADO Den Haag zeer zwak aan de wedstrijd. De gasten van de seizoenskaarthouders die gratis naar binnen mochten, zagen VVV al in de eerste minuut op voorsprong komen toen Maurice Steyn en Marco Meijer liepen te slapen. Maurice Graef kon nog niet profiteren, maar in de rebound was het Milko Pieren die VVV vroeg op voorsprong bracht. ADO leek aangeslagen, maar begon al gauw weer met aanvallen. VVV werd terug gedrongen op de eigen helft waardoor Max de Jong even bij kon komen van de domper. Aan de andere kant van het veld kreeg Dennis Iliohan al een paar kansen, maar hij zag zijn inzetten telkens net niet in het doel belanden. Na een kwartier moest Patrick Kalkema zich al laten vervangen door Maarten Bak, toen hij bij een grove tackle geblesseerd raakte. Niet veel later kreeg ADO Den Haag een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Edgar van der Roer mocht een penalty nemen, en faalde niet. Hij maakte al weer zijn 8e treffer van het seizoen. Hierna dicteerde ADO Den Haag de wedstrijd, maar moest toch toezien hoe VVV weer op voorsprong kwam en opnieuw was Milko Pieren de maker van het doelpunt.
In de tweede helft gaf ADO Den Haag alles wat het had, en probeerde het op strijd de overwinning te behalen. Ondanks dat ADO net als in de eerste helft de wedstrijd dicteerde, kreeg het weinig grote kansen. Edgar van der Roer schoot welliswaar vlak naast en ook moest de doelman van VVV een paar keer redding brengen. De ommekeer kwam pas tegen het einde van de wedstrijd, toen Riccardo van der Heijden was ingevallen voor Ali Boussaboun, die weer als centrale middenvelder een behoorlijke wedstrijd speelde. Van der Heijden kreeg vlak het doel van VVV een kopbal, maar miste die eigenlijk. Bij toeval kwam de bal op het hoofd van Edgar van der Roer, die ook vlak voor het doel stond. Hij kopte weer terug naar Riccardo, die tussen 2 VVV'ers door de 2-2 liet aantekenen. Toen Milko Pieren (bij VVV de man van de wedstrijd) ook nog eens zijn 2e gele kaart kreeg wegens het torpederen van Dennis Iliohan, was het voor VVV helemaal over. ADO Den Haag rook de 3 punten, en knokte voor wat het waard was. Edgar van der Roer was degene die de 3-2 maakte. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-2 toen Maurice Steyn na een lange solo zelfs de keeper omspeelde, maar toch nog onderuit werd gehaald. De scheidsrechter wilde net fluiten voor een penalty, toen Maarten Bak kwam aanglijden, en de 4e treffer binnen tikte. Hij was daarmee net iets eerder bij de bal dan de doelman van VVV.

Man of the Match bij ADO Den Haag was doelman Max de Jong die na een zwak begin de rest van de wedstrijd als een beer stond te keepen. Het was dan ook aan hem te danken dat VVV niet als winnaar uit het Zuiderpark vertrok.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber, Marco Meijer (Barry de Vreede), Maurice Steyn, Guillermo van Berkum, Oscar Laguna Burgos, Ali Boussaboun (Riccardo van der Heijden), Bas Lensink, Patrick Kalkema (Maarten Bak), Edgar van der Roer, Dennis Iliohan