Datum plaatsing: 29-08-1998 23:45:00

1e Punt voor ADO Den Haag,

Het eerste punt in de Toto-divisie van het seizoen 1998-1999 is binnen voor ADO Den Haag. In het eigen Zuiderpark-stadion werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Telstar. Andre Hoekstra begon met een kleine wijziging in de opstelling, waardoor Hendrik Grunholz de plaats in nam van zijn neef John. Verder was Winston Faerber weer terug van een schorsing.

In de eerste helft speelde ADO Den Haag bij vlagen een aanvallend spel, en wist Telstar terug te dringen op de eigen helft. Helaas was het spel ook erg wisselvallig, waardoor de gasten ook enkele keren gevaarlijk konden worden. Bij ADO vielen in de eerste helft een paar spelers op. Hendrik Grunholz controleerde het middenveld, Pim Langeveld voorzag de aanvallers van enkele goede ballen, en Edgar van der Roer was erg scherp in zijn combinaties. De andere aanvallers, Dennis Iliohan en Ali Boussaboun, waren minder succesvol. Zij vielen vooral op door het verknallen van veel ballen. Bij Boussaboun viel wel op dat hij meer ballen afspeelde aan medespelers, in tegenstelling tot zijn eerdere wedstrijden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat uitgerekend Edgar van der Roer de eerste competitie-treffer van ADO Den Haag dit seizoen voor zijn rekening nam. Net als het vorige seizoen overigens. Uit een goede combinatie liet hij de doelman van Telstar kansloos. ADO liet Telstar helaas weer helemaal terug komen in de wedstrijd en moest zelfs toezien dat de stand nog voor rust gelijk werd. Winston Faerber maakte een blunder, en Holwijn strafte de fout gelijk af.
In de tweede helft was Telstar een tijd de betere ploeg, en kwam zelfs verdiend op voorsprong. De Waard verraste Faerber, en ging alleen op Max de Jong af. Hij schoot knap via de lat in. Opvallend was dat de gevaarlijkste momenten van Telstar kwamen via de kant van Winston Faerber. Aan de andere kant van het veld stond Guillermo van Berkum een zeer goede wedstrijd te spelen, die ook later terecht tot Man of the Match werd gekozen. Twintig minuten voor tijd besloot Andre Hoekstra tot een alles of niets poging. Langeveld en Boussaboun verlieten het veld en John Grunholz en Ricardo van der Heijden kwamen in de ploeg. Vooral door de wissel Langeveld Grunholz ging het tempo in de wedstrijd gelijk omhoog. Combinaties verliepen veel vlotter en Telstar kwam er bijna niet meer uit. Na een paar gevaarlijke momenten was het Dennis Iliohan die uiteindelijk voor de gelijkmaker zorgde. Vlak voor tijd kwam ADO zelfs op een 3-2 voorsprong toen Ricardo van der Heijden goed zijn lichaam gebruikte en knap raak schoot. Helaas had scheidsrechter Schaap (als enige) buitenspel gezien. Schaap had duidelijk een nieuw fluitje gekocht, wat nog ingefloten moest worden, want hij floot continu. Bovendien gaf hij een flink aantal spelers de gele kaart. Onder hen waren Meijer, Iliohan, Kahya en John Grunholz.
Uiteindelijk bleef de stand dus 2-2 en behaalde ADO het eerste punt van de competitie. Helaas staat de ploeg hierdoor nog erg laag op de ranglijst. Het is dan ook maar de vraag of de ploeg er de motivatie uit kan putten om in de volgende wedstrijd bij Heracles uit een goede partij af te leveren.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber, Marco Meijer, Ekrem Kahya, Guillermo van Berkum, Hendrik Grunholz, Pim Langeveld (John Grunholz), Maurice Steyn, Ali Boussaboun (Ricardo van der Heijden), Edgar van der Roer, Dennis Iliohan DOELPUNTEN : 1-0 Van der Roer (16') 1-1 Holwijn (40') 1-2 De Waard (55') 2-2 Iliohan (82')

SCHEIDSRECHTER : Schaap
GELE KAARTEN : Meijer,Iliohan,Kahya,J.Grunholz (ADO Den Haag) Henar,Holwijn,Biezen (Telstar)