support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ZWO 22 17 2 3 53
2 HER 21 14 2 5 44
3 EIN 21 11 6 4 39
4 ALM 22 12 3 7 39
5 VVV 22 10 6 6 36
6 MVV 21 10 5 6 35
7 JAZ 22 9 5 8 32
8 RJC 22 9 4 9 31
9 NAC 22 9 4 9 31
10 WII 21 8 6 7 30
11 TEL 22 7 8 7 29
12 JPS 22 7 6 9 27
13 GRA 22 7 6 9 27
14 ADO 22 6 7 9 25
15 JAJ 22 5 9 8 24
16 DBO 22 7 2 13 23
17 DOR 22 6 5 11 23
18 HEL 22 6 4 12 22
19 TOP 22 5 3 14 18
20 JUT 22 4 5 13 17
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 20-10-1998 23:35:00

David krijgt Goliath bijna kleinHAAGSE BLUF: OH OH DEN HAAG

ADO Den Haag is er na een zeer spannende en goede wedstrijd niet in geslaagd de volgende ronde in de strijd om de AmstelCup te bereiken. In de Rotterdamse Kuip bleek Feyenoord na 19 minuten verlenging net iets te sterk.
Om 15.45 uur hadden zo'n 800 supporters van ADO Den Haag zich verzameld rond station Hollands Spoor, vanwaar een grote trein richting de Rotterdamse Kuip zou vertrekken. De ME stond paraat en had, althans zo leek het, alles goed georganiseerd. Bij het instappen ging het echter al niet meer volgens plan. Daardoor verliep de toegangscontrole niet volgens plan, en moest uiteindelijk de hele trein worden gecontroleerd op verstekelingen. Uiteindelijk vertrok de trein om 18.20 richting Rotterdam. Daar aangekomen bleek dat er een grote groep van Feyenoord-fans stond te wachten, wat uiteraard leidde tot wat provocatie over en weer. Gelukkig bleven ook hier ernstige rellen uit. Met nog een uur te gaan voor het begin van de wedstrijd leek er niets aan de hand, maar toen begon de toegangscontrole onder leiding van de ME pas. In een heel langzaam tempo mochten de supporters dan eindelijk naar binnen. De eerste groep kon net de aftrap zien, maar het grootste gedeelte heeft uiteindelijk een kwartier gemist. Ook hier had de ME de organisatie dus blijkbaar niet onder controle.
Toen het grootste gedeelte van het haagse publiek dan eindelijk binnen was, bleek dat Feyenoord al een 1-0 voorsprong had genomen via een goal van Bonaventura Kalou. Gelukkig bood ADO Den Haag goed partij, en slaagde het er zelfs in om Feyenoord af en toe onder druk te zetten. Wonder boven wonder leidde dat zelfs 11 minuten later tot de 1-1. Maurice Steyn leek een bal compleet verkeerd te raken, maar zag zijn inzet schitterend over de Rotterdamse doelman in het doel verdwijnen. Hierna begon ADO Den Haag steeds meer in zichzelf te geloven, en kwam Feyenoord op een paar kansjes na niet meer aan bod. ADO kreeg zelf ook nog een aantal kansen, maar slaagde er niet in om brutaal de voorsprong te nemen. Andre Hoekstra was overigens begonnen met de volgende opstelling: Max de Jong, Winston Faerber, Bas Lambooy, Hendrik Grunholz, Guillermo van Berkum, Oscar Laguna Burgos, Marco Meijer, Maurice Steyn, Dennis Iliohan, Riccardo van der Heijden en Ali Boussaboun. Onder aanvoering van het Haagse legioen, dat zich gedurende de hele wedstrijd liet horen, maakte ADO Den Haag indruk. Het was de ploeg dan ook niet aan te zien dat er een paar dagen eerder nog met 4-1 was verloren van Helmond Sport. Ondanks dat Feyenoord een elftal heeft met spelers die per stuk al meer waard zijn dan de complete selectie van ADO, was ADO Den Haag de morele winnaar van de eerste helft.
Na de rust waren net als in de eerste helft de eerste 10 minuten weer absoluut voor Feyenoord. Leo Beenhakker had blijkbaar een donderspeach gehouden, want Feyenoord tapte uit een heel ander vaatje. Even leek het erop dat ADO Den Haag onder de druk zou bezwijken. Achterin werden plotseling flink wat foutjes gemaakt, maar gelukkig hield Max de Jong zijn ploeg op de been. Na het offensief van Feyenoord nam ADO Den Haag weer brutaal het heft in eigen handen, en begon weer met aanvallen. Inmiddels was Pim Langeveld in het veld gekomen voor de moegestreden en enigzins geblesseerde Riccardo van der Heijden. Hierdoor ging Oscar Laguna Burgos in de spits spelen. Langeveld kon helaas ook niet veel extra's meer brengen. Wel had hij enkele keren bijna succes met mooie combinaties, vooral met Dennis Iliohan. Een keer had Langeveld zelfs de wedstrijd kunnen beslissen, toen hij bij een voorzet van Iliohan net een paar centimeter te kort kwam. Aan Haagse zijde waren Robbert Jansen en Ekrem Kahya nog ingevallen, voor Marco Meijer en Hendrik Grunholz. Zij mochten ook nog even tegen toppers als Julio Cruz, John-dahl Tomasson, en Peter van Vossen spelen. Aan de andere kant van het veld probeerde Feyenoord met nog een paar minuten te gaan de winnende treffer te forceren. Aan Rotterdamse kant was Peter van Vossen inmiddels naar de kant gegaan, en Pablo Sanchez als vervanger ingevallen. ADO Den Haag hield echter stand, en dwong hierdoor een verlenging af, die volgens het sudden-death systeem gespeeld zou gaan worden.
In die verlenging was het bijna traditiegetrouw Feyenoord dat de eerste minuten druk zette. Ook nu echter weer zonder resultaat. Daarna was het ADO weer dat, welliswaar vermoeid, de aanval zocht. Maurice Steyn was erg dicht bij de beslissing, toen hij van afstand een bal net naast de kruising zag verdwijnen.
In de tweede verlenging probeerde ADO Den Haag, dat toen echt erg vermoeid was, te overleven om zodoende de penalties te halen. Helaas was het na 4 minuten John-Dal Tomasson, die even aan de aandacht van Robbert Jansen was ontsnapt, de beslissende goal scoarde. Een schot van afstand werd nog wel gestopt door Max de Jong, maar de afvallende bal was voor Tomasson.
ADO Den Haag werd dus uitgeschakeld, maar kan met een hoog opgeheven hoofd afscheid nemen. Feyenoord speelde dan misschien niet op z'n allerbest, maar ADO Den Haag deed juist wel. Alle spelers toonden aan dat als er hard gewerkt wordt, en iedereen voor elkaar klaar staat, dit team nog ver kan komen. Alle spelers hebben dan ook een zeer ruime voldoende verdiend. Uitblinker aan Haagse zijde was Bas Lambooij, die Julio Cruz bijna de hele wedstrijd in de tang had.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber, Bas Lambooij, Hendrik Grunholz (Ekrem Kahya), Guillermo van Berkum, Oscar Laguna Burgos, Marco Meijer (Robbert Jansen), Maurice Steyn, Dennis Iliohan, Riccardo van der Heijden (Pim Langeveld), Ali Boussaboun

DOELPUNTEN :
1-0 Kalou (9'),
1-1 Steyn (20'),
2-1 Tomasson (109')

SCHEIDSRECHTER : Uilenberg

GELE KAARTEN : Jansen, Laguna Burgos (ADO Den Haag) Van Gobbel (Feyenoord)
RODE KAARTEN : -
TOESCHOUWERS : 9.000