Datum plaatsing: 27-03-1998 23:35:00

Verslag: ADO Den Haag - Heracles 2-0

Matig duel, toch 3 punten

ADO HEEL EVEN BETER DAN HERACLES

ADO Den Haag heeft de 4-0 overwinning tegen Veendam geen passend vervolg kunnen geven. Uit bij VVV werd met 3-0 genadeloos verloren. Tegen Heracles was het nu zaak, om alles weer op de rails te krijgen, zodat de nacompetitie nou eindelijk een succes wordt.
In de eerste helft begon ADO niet zoals tegen Veendam met een offensief. De ploeg probeerde wel aan te vallen, maar het middenveld van Heracles was elke keer een Haagse aanval de baas. Daarom speelde de wedstrijd zich grotendeels rond de middellijn af, en waren er weinig goede aanvallen. Pas halverwege de eerste helft kwam er dan eindelijk een mogelijkheid voor ADO Den Haag. Pim Langeveld kreeg een mooie bal, en kon alleen op de keeper afgaan. Hij schoot helaas net voorlangs. Tegen het einde van de eerste helft kreeg ADO Den Haag nog een goede kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Dennis Iliohan gaf een goede hoge voorzet op Aschwin de Bruijn, maar deze vond de doelman van Heracles op zijn weg. Zo bleef het 0-0. Na de thee bleef het spel zoals het de eerste helft was. Slecht. Pas in de 60e minuut kwam er leven in de brouwerij. Nadat zijn naam al diverse malen was gescandeerd, mocht Edgar van der Roer dan weer invallen voor Aschwin de Bruijn. Meteen bij zijn eerste balcontact probeerde hij te scoren. Dat lukte helaas net niet. Niet veel later kwam er dan toch dat bevrijdende doelpunt. Dennis Iliohan werd aan de linkerkant goed weggestuurd, kon alleen op de keeper afgaan, en schoot tussen zijn benen door de 1-0 binnen. En nog geen 3 minuten later was het weer raak. Een vrije trap van Dik Heesen kwam op het hoofd van Edgar van der Roer, die eigenlijk een voorzet wilde geven, maar de bal wonderbaarlijk in het goal zag verdwijnen. 2-0. Na dit tweede goal was het ook weer meteen over met de pret. Er kwam bijna geen goede aanval meer. Behalve van Edgar van der Roer, want die wilde bewijzen dat hij in de basis hoort te staan. Hij kreeg nog wel een enkel kansje, zoals toen hij van de rand van het strafschopgebied net iets te hoog mikte, en daardoor over schoot. De stand bleef dus 2-0. Patrick Kalkema kreeg toen hij net was ingevallen nog een gele kaart, voor een 'schwalbe'. Hij zou bij zijn val in het strafschopgebied niet zijn aangetikt. Robbert Jansen werd gekozen tot 'Man of the Match' vanwege zijn vechtlust voor de bal.