Datum plaatsing: 19-05-1998 23:20:00

Verslag: Emmen - ADO Den Haag 1-1 (nacompetitie)

Teleurstellend gelijkspel

WEER PUNTVERLIES ADO DEN HAAG

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Eindhoven thuis, stond nu de zware taak voor ADO Den Haag op het programma, om uit bij Emmen te winnen. ADO Den Haag werd vergezeld door 3 bussen met Haagse fans.
Andre Hoekstra had ervoor gekozen om de opstelling te laten zoals die tegen Eindhoven. En dat bleek geen slechte keuze. ADO Den Haag begon de wedstrijd met fel aanvallen, en wist Emmen al snel terug te dringen op de eigen helft. Hoewel Emmen het thuisvoordeel had, was het ADO Den Haag dat vrijwel de hele eerste helft overheersde. Emmen kreeg wel enkele mogelijkheden, maar ADO Den Haag was de gevaarlijkste ploeg. In de 18e minuut werd dat overwicht ook omgezet in een doelpunt. Dennis Iliohan werd goed weggestuurd door Pim Langeveld, en rondde fraai af. Emmen leek aangeslagen, en daar wilde ADO Den Haag van profiteren. Dat lukte echter niet, want de Haagse aanvallen bleken niet meer van grote kwaliteit.
In de tweede helft was het voor ADO Den Haag zaak, dat Emmen niet zou scoren. Misschien kon ADO dan nog een doelpunt maken, en zo de 3 punten mee nemen naar het Zuiderpark. Helaas zou die opdracht snel mislukken. Al in de eerste minuut maakte Virgilio Teixeira een grote fout, door bij het uitverdedigen vlak voor het goal, de bal in de voeten te spelen van Emmen-aanvaller Michel van Oostrum. Die aarzelde niet, en schoot in de verre hoek in. Roy Beukenkamp zat er nog wel met z'n vingers aan, maar kon een doelpunt niet verhinderen. Nu was ADO Den Haag even aangeslagen, maar wist snel weer aan aanvallen te beginnen. Met Oscar Laguna Burgos en Ricardo van der Heijden, in de plaats van Pim Langeveld en Aschwin de Bruijn, kon ADO weer fris gaan aanvallen. Van der Heijden werkte weer flink, en zorgde voor de nodige onrust bij Emmen achterin. Oscar Laguna Burgos had DE kans om ADO Den Haag alsnog de overwinning te bezorgen. Hij lobte de bal over de doelman van Emmen heen, maar de bal was net niet hard genoeg, waardoor er een verdediger van Emmen net op tijd bij was om de bal vlak voor de doellijn te stoppen. Ali Boussaboun kreeg het tegen het einde van de wedstrijd nog op z'n heupen, maar ook hij kon die o zo belangrijke treffer niet scoren.
Zo bleef het dus bij een 1-1 gelijkspel. Emmen won het eerste punt van de nacompetitie, maar veel belangrijker : ADO Den Haag verloor er 2.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Maurice Steyn, Marco Meijer, Pim Langeveld (Oscar Laguna Burgos), Ekrem Kahya, Dennis Iliohan (Peter Kruit), Aschwin de Bruijn (Ricardo van der Heijden), Ali Boussaboun