Verslag: ADO Den Haag - Eindhoven 0-0 (nacompetitie)

Geen loon naar werken voor ADO

EERSTE PUNT ADO IS BINNEN

Eindelijk was het dan zover, de nacompetitie begon. Daar waar iedereen zo lang naar uit had gekeken. Voor een behoorlijk vol Zuiderpark traden ADO Den Haag en Eindhoven elkaar in het strijdveld, om te proberen promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Andre Hoekstra begon met Aschwin de Bruijn in de spits, en Edgar van der Roer en Ricardo van der Heijden op de bank.
In het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide ploegen elkaar wilden aftasten. Eindhoven liet al gauw merken dat het met een gelijkspel genoegen zou nemen. Het verdedigde met man en macht, en haalde continu het tempo uit de wedstrijd. ADO daarentegen, probeerde met lange ballen Aschwin de Bruijn te bereiken. Die kreeg echter weinig ruimte van zijn directe tegenstander. Het duurde dan ook bijna 20 minuten voor de eerste echte kans te noteren viel. De Bruijn draaide zich goed vrij van een verdediger, en schoot uit de draai maar net naast. Nog geen minuut later lukte een zelfde schot ook net niet. En Dennis Iliohan had ook al geen geluk, toen zijn schot werd gestopt door de keeper van Eindhoven. Dik Heesen schoot ook nog uit een vrije trap op de paal. Aan de andere kant was Eindhoven ook een keertje gevaarlijk. Roy Beukenkamp keek tegen de zon in, en zag een verraderlijk schot niet goed aankomen. Toch kon hij maar net redding brengen. De grootste kans van de eerste helft was toch voor ADO Den Haag. Aschwin de Bruijn leverde een schot af, dat maar ter nauwernood door de Eindhoven-doelman werd gestopt. Met de vingertoppen kon hij de bal tot stilstand brengen, en voorkomen dat ADO een 1-0 voorsprong zou nemen. In de tweede helft begon ADO Den Haag vrolijk weer met aanvallen. Ali Boussaboun brak enkele malen door de verdediging heen, maar kon in zijn afwerking nog niet uitblinken. Na een kwartier werd Pim Langeveld vervangen door Peter Kruit, en kwam Edgar van der Roer in het veld voor Aschwin de Bruijn. De laatste speelde een aardige wedstrijd, maar kreeg als kritiek, dat hij te veel onnodig balverlies leed. Met 4 aanvallers wilde ADO Den Haag dus snel de 1-0 forceren. De kansen daarvoor waren aanwezig, want Eindhoven-doelman Van der Sleen werd meerdere malen getest op zijn keepers-kwaliteiten. De stand bleef echter staan op 0-0. Tegen het einde van de wedstrijd, leek het erop dat ADO Den Haag een penalty zou krijgen. Eerst werd Peter Kruit van achteren onderuit gehaald, en niet veel later kreeg ook Dik Heesen een forse duw, toen hij wilde schieten op het goal. Scheidsrechter Temmink, die vorig jaar een grote blunder maakte door een zuiver goal van Gavin Price af te keuren, besliste echter dat het geen overtredingen waren.
Zo bleef de stand dus staan zoals hij was toen de wedstrijd begon, waarmee ADO Den Haag in ieder geval een betere start had dan de nacompetitie van een jaar geleden. Nu is de opdracht voor ADO Den Haag om in Emmen een vervolg te geven aan het goede spel dat toch werd gespeeld tegen Eindhoven.