Datum plaatsing: 09-05-1998 23:10:00

Verslag: ADO Den Haag - Haarlem 6-0

OPSTEKER NA RUIME OVERWINNING

En dan nu : de Nacompetitie

De laatste wedstrijd van de competitie was voor ADO Den Haag niet meer van belang. Het enige dat de Hoekstra-formatie moest doen, was in vorm blijven voor de nacompetitie, die volgende week van start gaat. Omdat FC Groningen nog steeds tot de mogelijke tegenstanders behoorde, stond Max de Jong in het doel. Verder was het team op volle sterkte, en stond Aschwin de Bruijn in de basis.
Vanaf het begin probeerde ADO Den Haag met weinig inspanning toch een goed resultaat te behalen. De spelers mochten duidelijk geen risico nemen voor wat betreft kaarten en blessures. Toch combineerde ADO er op los, en kreeg het flink wat kansen. Haarlem kon geen tegenstand bieden, en kreeg in de hele wedstrijd slechts een kans. Na vijftien minuten was het eerste gejuich van de avond te horen. Na een corner die werd doorgekopt door Pim Langeveld, stond Aschwin de Bruijn op de juiste plek, om de eerste goal te scoren. Precies een kwartier later was het weer raak, toen Ali Boussaboun het op zijn heupen kreeg. Hij slalomde door de hele Haarlem-defensie, en schoot toen goed binnen. Op dat moment was de wedstrijd al helemaal gespeeld, en was het slechts een kwestie van tijd, voordat de volgende goal zou vallen. Die kwam dan ook toen Maurice Steyn een vrije trap nam, die via het hoofd van Haarlem-verdediger Mendel Witzenhauzen heel mooi de kruising in vloog. Weer een paar minuten later wist Aschwin de Bruijn zijn tweede goal van de avond binnen te tikken. En zo mocht ADO dus met een ruime 4-0 voorsprong gaan rusten.
Na de rust leek het er even op dat ADO Den Haag niet veel moeite meer zou doen om het doelsaldo op te krikken. Toch dachten enkele spelers daar anders over. Ekrem Kahya en Ali Boussaboun bijvoorbeeld, kregen nog enkele grote kansen, maar wisten niet te scoren. Ook Dirk Heesen zag in zijn laatste competitie-wedstrijd voor ADO Den Haag nog een paar goede schoten gestopt worden door een goed spelende Haarlem-keeper. In de 82e minuut wist Ali Boussaboun wel te scoren toen hij na een goede combinatie, en weer een mooie solo, genadeloos in de uiterste hoek van de keeper schoot. Uiteindelijk kreeg Heesen dan toch de kans om te scoren, toen Dennis Iliohan 2 minuten na de 5-0 in het strafschopgebied onderuit werd getrokken, en de scheidsrechter een penalty toekende. Heesen faalde niet, en bracht de stand op 6-0. Zo won ADO Den Haag dus de laatste thuiswedstrijd, en brak het enkele records. Het was het seizoen met de meeste doelpunten voor, de meeste punten en de meeste overwinningen sinds 1994. Nu wacht dus nog alleen de nacompetitie, waarin ADO Den Haag bij Eindhoven, Emmen en RKC Waalwijk in een poule is ingedeeld. En als de ploeg blijft spelen zoals de laatste weken, dan wordt dit een nacompetitie die veel beter zal verlopen als vorig jaar. Wie weet wacht dus volgend seizoen wel de KPN-telecompetitie.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Maurice Steyn, Marco Meijer (Oscar Laguna Burgos), Pim Langeveld (Peter Kruit), Ekrem Kahya, Dennis Iliohan, Aschwin de Bruijn (Ricardo van der Heijden), Ali Boussaboun