Datum plaatsing: 11-04-1998 23:10:00

ADO Den Haag - FC Zwolle 1-1

ADO Den Haag op de valreep gelijk

Invaller zorgt voor een punt

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Zwolle was er het een en ander te doen in het Zuiderpark. Ten eerste was er een spandoekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen van de basisscholen uit Den Haag. En ten tweede werd het eerste amateur elftal van ADO Den Haag gehuldigd voor hun kampioensschap in de 2e klasse. Andre Hoekstra moest het stellen zonder de geschorste Marco Meijer, en de afwezige Edgar van der Roer. Daarom stond Aschwin de Bruijn weer in de basis. Oscar Laguna Burgos nam de plaats in van Meijer. Tevens was Winston Faerber weer terug na een schorsing.
De eerste helft begon zeer aanvallend van beide zijdes. Zowel ADO Den Haag als FC Zwolle kreeg goede kansen, maar wist niet te scoren. FC Zwolle was tweemaal het dichtst bij een doelpunt. Een maal bracht Roy Beukenkamp goed redding, en de andere maal kreeg een aanvaller van Zwolle het voor elkaar om vlak voor een open goal hoog over te schieten. Aan de andere kant kregen Dennis Ilionan en Aschwin de Bruijn goede kansen om te scoren. Vooral Iliohan was dreigend aanwezig. Datzelfde gold niet echt voor Aschwin de Bruijn. Hij probeerde wel van alles, maar zag de meeste akties mislukken. Vandaar ook dat het publiek al vroeg om de afwezige Edgar van der Roer begon te roepen. Halverwege de eerste helft schrok iedereen plotseling op. Virgilio Teixeira zou een overtreding in het strafschopgebied hebben gemaakt, en kreeg als straf daarvoor de gele kaart, en een penalty tegen. Roy Beukenkamp kon geen redding meer brengen, en moest dus vissen. Meteen ging ADO Den Haag fel in de tegenaanval, maar het lukte weer niet om te scoren. Diverse kansen kreeg de ploeg wel, maar die speler die zo'n bal er net inschiet, ontbreekt.
Zo begon de tweede helft dus met een 0-1 achterstand. Een lichtpuntje was de rentree van Maurice Steyn. Hij kwam in het veld voor Pim Langeveld, en moest dus centraal op het middenveld de boel regelen. Dat Steyn terug was, was te merken. Hij strooide met passes, en was druk in de weer om de 0-1 achterstand weg te werken. Weer Dennis Iliohan, en Peter Kruit kregen kansen, maar ook dit keer wisten zij niet te scoren. Toen Aschwin de Bruijn opnieuw een behoorlijke kans miste, en het overduidelijk was dat bij hem vandaag alles mislukte, wisselde Andre Hoekstra hem voor Ricardo van der Heijden. Van der Heijden scoort regelmatig in het tweede elftal, maar mocht dit jaar slechts een paar keer kort invallen, zonder dat hij daarin scoorde. Ditmaal zou het echter anders uitpakken. Nog geen paar minuten in het veld kreeg hij een klutsbal voor zijn voet, en haalde meteen uit. Zijn schot werd een klein beetje van richting veranderd, waardoor de keeper van FC Zwolle kansloos was, en de 1-1 op het bord stond. Bij die stand zou het uiteindelijk blijven, omdat beide ploegen wel wilden winnen, maar dat in het laatste kwartier niet meer konden. Invaller Patrick Kalkema kreeg nog wel de kans van zijn leven om de 2-1 te scoren, maar zijn schot werd slechts een afzwaaier, dat zelfs een inworp opleverde.