Verslag: ADO Den Haag - BV Veendam 4-0

VERDIENDE ZEGE OP MATIG VEENDAM

Heesen : Dik in orde

Na de - terechte - vernedering in Den Bosch, was het aan ADO Den Haag om te laten zien dat het weldegelijk kon voetballen. Thuis tegen Veendam moest het dan maar weer gebeuren. Veendam miste een flink aantal basisspelers, en kwam dus uitermate verzwakt aan in Den Haag. Andre Hoekstra kon daarentegen beschikken over zijn bijna sterkste opstelling. Alleen Maurice Steyn was nog geblesseerd. Aschwin de Bruijn stond in de basis.
Meteen vanaf het begin van de wedstrijd viel ADO Den Haag fel aan, en speelde het in een hoog tempo. Veendam stond dan ook meteen met de rug tegen de muur. Na een paar minuten wilde ADO al een penalty, toen Dennis Iliohan - misschien wat al te graag - ging liggen in het strafschopgebied. Ook vlak daarna wilde Ali Boussaboun hetzelfde van de scheidsrechter, toen ook hij licht werd aangetikt. In beide gevallen was de overtreding te licht voor een penalty. In de tiende minuut kreeg ADO Den Haag dan toch het verdiende doelpunt. Pim Langeveld stuurde Dennis Iliohan op randje buitenspel weg, die vervolgens met een mooi stiftballetje de 1-0 op het bord bracht. Niet veel later zou de wedstrijd het eerste incident krijgen. Bas Lensink schoot een bal bij de middencirkel weg, toen hij direkt daarna een trap in de edele delen kreeg uitgedeeld van Bert Zuurman. Een schofterige overtreding die niet op het voetbalveld thuis hoort. Scheidsrechter Van Beek had het voorval gezien, en kon maar een ding doen; rood voor Zuurman. Zo speelde ADO Den Haag dus weer eens tegen 10 man. In alle eerdere wedstrijden dit seizoen, waarbij dit gebeurde, liep de wedstrijd goed af voor ADO. Tegen het einde van de eerste helft laaide de stemming weer op. Ali Boussaboun werd nu wel in het strafschopgebied gevloerd door Joop Gall en doelman Vennema. Gall kreeg geel, en ADO een penalty. Dik Heesen klaarde het klusje zonder moeite. 2-0. En nog geen minuut later werd het drama voor Veendam alleen nog maar groter. Doelman Vennema van Veendam torpedeerde Bas Lensink op slag van de rust, en kreeg ook terecht de rode kaart. Zo waren er dus nog maar 9 spelers voor Veendam over. Dik Heesen mocht nog wel op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Ook die bal ging hard in het doel. De eerste aktie van de nieuwe doelman van Veendam was dus een bal uit het doel halen. Het was ook meteen rust.
Na de rust leek ADO het rustig aan te gaan doen met Veendam. Dennis Iliohan, Ali Boussaboun en invaller Oscar Laguna Burgos hadden medelijden met Veendam, en misten allen kansen die normaal wel het doel in (zouden moeten) gaan. Bas Lensink, de 'oorzaak' van de beide rode kaarten, bekroonde een goede wedstrijd met een mooi doelpunt. Dik Heesen gaf een steekpass, die precies voor de voeten van Lensink kwam. Lensink haalde vervolgens hard uit, en schoot de bal goed in de kruising. 4-0. Dennis Iliohan probeerde ook nog met een bal van grote afstand de doelman van Veendam te verrassen, maar slaagde net niet in zijn plan. Veendam eindigde de wedstrijd echter niet met 9 man. Tegen het einde van de wedstrijd viel Brian Launders geblesseerd uit, maar mocht niet meer vervangen worden omdat er al 3 wissels geweest waren. Zo won ADO Den Haag dus weer eens een wedstrijd. Sinds Aschwin de Bruijn bij de groep is gekomen, heeft ADO van de 2 van de 3 wedstrijden gewonnen. Al met al was het een terechte uitslag van een wedstrijd die werd gedomineerd door een - eindelijk weer eens - goed spelend ADO Den Haag

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira (Roy Kappenburg), Dik Heesen, Barry de Vreede, Marco Meijer, Pim Langeveld, Bas Lensink (Oscas Laguna Burgos), Dennis Iliohan, Aschwin de Bruijn (Edgar van der Roer), Ali Boussaboun.