Datum plaatsing: 07-03-1998 22:55:00

Verslag: ADO Den Haag - Helmond Sport 2-1

Nieuwe spits maakt goede indruk

EINDELIJK WEER WINST VOOR ADO DEN HAAG

Eindelijk was ie daar dan, de nieuwe spits die ADO Den Haag zo dringend nodig had. Aschwin de Bruin werd voor de rest van het seizoen van FC Volendam gehuurd. Sinds het vertrek van John de Jong, scoorde ADO Den Haag nog maar weinig, en Edgar van der Roer deed z'n best, maar kon ook niet echt imponeren.
De Bruin startte op de bank, omdat hij nog geen enkele training bij ADO Den Haag had meegedaan. Daarom begon Andre Hoekstra met zijn sterkste opstelling, en dus met Edgar van der Roer in de spits. Het weer zat niet mee, en het veld was erg nat, maar dat mocht de pret niet drukken. ADO Den Haag wilde revange nemen op Helmond Sport. Maar in de eerste minuut leek het weer een rampzalige avond te worden. De eerste de beste terugspeelbal van Virgilio Teixeira was te kort, en Peter Hofstede verraste doelman Roy Beukenkamp. Gelukkig was de vreugde voor Helmond Sport maar van zeer korte duur. Edgar van der Roer zette twee minuten later een goede aanval op. Hij hield de bal enige tijd vast, speelde af op Ali Boussabon, die vervolgens met een voorzet Edgar van der Roer weer bediende. Van der Roer liet meteen zien dat hij best de strijd met Aschwin de Bruin wilde aangaan, en miste niet. Zo was de stand dus na 3 minuten al 1-1. Na dit doelpunt viel de wedstrijd weer een beetje stil, want van goede aanvallen was verder niet echt meer sprake. Totdat de keeper van Helmond Sport na goed jagen van de ADO aanval een fout maakte. Hij schoot een terugspeel bal zo in de voeten van Marco Meijer, die net over de middellijn direkt uithaalde. De keeper herstelde zijn fout echter door met een fraaie duik de bal nog net voor het open doel te stoppen. Zo bleef het dus gelijk. Maurice Steyn werd vlak voor rust gewisseld voor Bas Lensink, nadat Steyn kort daarvoor een beetje geblesseerd was geraakt. Aan zijn reaktie te zien was Maurice Steyn niet helemaal blij met de wissel, want hij liep vloekend het veld af, direkt naar de kleedkamers.
In de tweede helft zat iedereen te wachten op het moment dat Aschwin de Bruin zou invallen. Trainer Hoekstra liet De Bruin echter nog even op de bank zitten. In de stromende regen werd het spelen steeds moeilijker, en was er van echt goed voetbal al helemaal geen sprake meer. Wel kregen beide ploegen nog enkele kansen via schoten van afstand. Na een minuut of 20 in de tweede helft mocht Aschwin de Bruin dan eindelijk zijn debuut voor ADO Den Haag maken. Hij verving Edgar van der Roer, en samen met hem kwam Peter Kruit voor Ali Boussaboun in het veld. De eerste de beste bal die Aschwin de Bruin kreeg resulteerde meteen in een goede aanval. De Bruin speelde Peter Kruit helemaal vrij, net op de helft van Helmond Sport, ter hoogte van de zijlijn. Peter Kruit ging goed door, gaf een mooie voorzet, en eindelijk kon Dennis Iliohan weer eens een goal maken. Nadat hij weken niet scoorde, was het dan eindelijk raak. Zo was het debuut van De Bruin dus fantastisch, zeker toen na afloop bleek dat dit doelpunt het winnende van de avond zou zijn. Verder gebeurde er namelijk niet al te veel meer. De Bruin was nog wel een keer gevaarlijk bij een corner, en Pim Langeveld probeerde het met een afstandschot, maar tot goals kwamen zij niet. Marco Meijer werd terecht gekozen tot Man of the Match.
Zo won ADO Den Haag dus voor het eerst sinds het behalen van de periode-titel in November weer eens een wedstrijd. Met dank aan Aschwin de Bruin, van wie we nog veel kunnen verwachten. Overigens is Imro Wielkens, ook een spits, binnenkort waarschijnlijk inzetbaar voor ADO Den Haag. Hij tekende ook een contract, maar was tegen Helmond Sport nog niet speelgerechtigd.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Barry de Vreede, Marco Meijer, Pim Langeveld, Maurice Steyn (Bas Lensink), Dennis Iliohan, Edgar van der Roer (Aschwin de Bruin), Ali Boussaboun (Peter Kruit)