Datum plaatsing: 28-02-1998 22:50:00

Verslag: ADO Den Haag - RBC Roosendaal 1-1

ADO Den Haag morele verliezer

MATIG DUEL LEVERT 1 PUNT OP

De eerste wedstrijd na de winterstop moest voor ADO Den Haag de ommekeer betekenen, nadat er eerder was verloren van Cambuur, Go Ahead en Helmond Sport. Voorafgaand aan dit duel werd darter Raymond van Barneveld gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel.
Andre Hoekstra had ervoor gekozen om deze wedstrijd 1 op 1 te spelen. Daardoor was er in de basis geen plek voor Dik Heesen. Wel in de basis stond Edgar van der Roer, die de laatste weken nog al wat kritiek te verduren had gekregen. Op papier zou deze wedstrijd wel even gewonnen worden, maar RBC kwam toch naar het Zuiderpark om minimaal een punt te halen. Dat bleek ook wel aan de manier van spelen van RBC. Zij speelden net als ADO een op een. RBC had dan ook het meeste balbezit, maar de betere kansen waren voor ADO Den Haag. In de 23e minuut was het Edgar van der Roer, die een voorzet voor de voeten van Ali Boussaboun kopte. Ali miste niet, en zette ADO op een 1-0 voosprong. Edgar van der Roer toonde aan zijn vorm weer een beetje terug te krijgen, want diverse kopballen kwamen goed aan, en ook in de combinaties ging het langzaam aan beter. Erg lang duurde de voorsprong van ADO Den Haag ook weer niet, want nog geen 5 minuten later was het Mustapha Aksit die met een fraaie kopbal voor de 1-1 ruststand zorgde.
In de tweede helft werd van ADO toch het nodige verwacht. Pim Langeveld werd gewisseld voor Bas Lensink, wat voor iets meer dreiging zorgde. Dreiging die er meer van RBC kwam dan van ADO Den Haag. RBC kreeg namelijk de gevaarlijkste kansen in de tweede helft. Voor ADO was het een geluk dat Roy Beukenkamp weer als een tijger stond te keepen, want anders had het zo 1-3 gestaan. Ondanks dat ADO Den Haag op bepaalde momenten best aardig speelde, en zowaar goede combinaties liet zien, kreeg het geen echt uitgespeelde kansen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Bas Lensink er wel een toen een lobje van hem net over ging. Een verandering in de 1-1 stand kwam er echter niet. Ook niet toen Dik Heesen als invaller voor Ekrem Kahya in de spits voor stormram ging spelen.
Andre Hoekstra had dus weer een punt behaald, maar wist zelf dat dat tegen RBC veel te weinig was. Hij blijft dus zoeken naar een spits die gemakkelijk scoort. Misschien is Prince Polley dat wel...

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Ekrem Kahya (Dik Heesen), Barry de Vreede, Marco Meijer, Pim Langeveld (Bas Lensink), Maurice Steyn, Dennis Iliohan, Edgar van der Roer (Michel Groenteman), Ali Boussaboun