Datum plaatsing: 07-12-1997 22:40:00

Verslag: Excelsior - ADO Den Haag 1-0

Opnieuw verlies bij Excelsior

ADO KAN NIET WINNEN IN ROTTERDAM

Voorafgaand aan de wedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior, werd er een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan een ADO Den Haag-fan die een week eerder was vermoord. Mark Wotte zat op de bank, ondanks een verzoek aan het bestuur om Rob Meppelink te laten coachen. De complete 'affaire Wotte' kon gewoon niet aan de spelersgroep voorbij zijn gegaan, dus was het afwachten hoe zij daarop zouden reageren. In de eerste helft leek het wel of er een ander elftal speelde tegen Excelsior. ADO Den Haag leek in geen velden of wegen te bekennen, en Excelsior had zowaar het beste van het spel. Ook kreeg de club enkele goede kansen via onder meer Sjaak Polak. ADO Den Haag kon daar maar erg weinig tegenover stellen. Dennis Iliohan was een keer gevaarlijk, en ook een vrije trap van Barry de Vreede kwam in de buurt van het goal. Excelsior had echter wel veel kansen, en drong ADO terug tot vlak voor het eigen goal. Roy Beukenkamp zorgde er echter voor dat de stand nog 0-0 bleef. Vlak voor rust zou daar echter verandering in komen. Bij een snelle counter van Excelsior was Michel Groenteman als een van de weinigen mee terug gekomen. Hij probeerde de bal terug te koppen naar Beukenkamp, maar die bal was te kort, waardoor Heerkens de enige goal van de wedstrijd kon scoren.

Na de rust begon ADO Den Haag dan nog wel pressie te spelen, maar tot goals leidde dat niet meer. Wel werd het team van Wotte nog wel behoorlijk gevaarlijk, via onder andere een bal op de lat van Iliohan, en een klutsbal vlak voor het goal van Excelsior. Bovendien moet gezegd worden dat een zuivere strafschop werd onthouden, toen een verdediger van Excelsior in zijn eigen strafschopgebied voor het oog van de scheidsrechter en de meegereisde ADO-fans, bovenop de bal viel en daarbij duidelijk de bal met de hand raakte.
Dat ADO verloor tegen Excelsior, was volgens de statistieken wel logisch, want de afgelopen jaren verloor ADO ook telkens in Rotterdam. Al met al is het toch zonde dat ADO juist hier in Rotterdam 3 hele dure punten liet liggen, want indien er was gewonnen, zou de achterstand op AZ zijn verkleind tot 4 punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen (Bas Lensink), Barry de Vreede, Marco Meijer, Hendrik Grnholz, Maurice Steyn, Dennis Iliohan, Edgar van der Roer (Jeffrey Rutten), Michel Groenteman (Patrick Kalkema)

DOELPUNTEN : 1-0 Heerkens (40')
SCHEIDSRECHTER : Reygwart
GELE KAARTEN : Jones (Excelsior)