Datum plaatsing: 10-09-1997 23:30:00

Verslag: ADO Den Haag - GA Eagles 0-0

UILENBERG DRINGEND AAN NIEUWE BRIL TOE

Scheidsrechter ontneemt ADO overwinning

Go Ahead Eagles kende een slechte start van de competitie, terwijl zij als een van de toppers aangemerkt werden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. En spannend werd het, alleen viel het resultaat tegen !
In de eerste 10 minuten was het Go Ahead dat de klok sloeg. ADO Den Haag werd overrompeld door de flitsende start van Go Ahead Eagles. Menig supporter vreesde op dat moment voor een fikse nederlaag. Gelukkig was het na die 10 minuten snel gedaan met de Eagles. ADO Den Haag nam het heft volledig in handen, en speelde Go Ahead gedurende de hele wedstrijd van de mat, een enkele kans voor de Eagles daar gelaten. Kans op kans kreeg ADO Den Haag, met name via John de Jong, die tot 4 keer toe vrij voor het goal van Go Ahead kwam. Helaas was het elke keer net niet raak. John de Jong voelde zich duidelijk op zijn plaats als vervanger van de geblesseerde Pim Langeveld. De combinaties met Edgar van der Roer verliepen uitstekend, en ADO Den Haag speelde een uitstekende wedstrijd. Na 35 minuten adembenemend voetbal van Haagse kant, was het scheidsrechter Uilenberg die het genoeg vond, en de kleedkamer opzocht.
In de tweede helft waren er aan Haagse zijde geen wisselingen, en ging ADO Den Haag gewoon verder met de Eagles onder druk te zetten, en net zolang te blijven drukken tot de goal vanzelf zou vallen. Menig kans bood zich aan, maar telkens was het mis. Het leek wel alsof ADO gewoon niet mocht scoren. Ook niet van het arbitrale trio, dat diverse malen absoluut verkeerd floot. Zo werd Dennis Iliohan menig maal voor onterecht buitenspel teruggefloten. En als het dan geen buitenspel was, had de grensrechter wel een andere overtreding gezien. Halverwege de tweede helft leek de bevrijdende goal dan eindelijk te komen, toen een bal in de verdediging van ADO door Dik Heesen naar voren werd geknald, waar Dennis Iliohan achteraan ging. Hij was net iets eerder bij de bal dan de keeper, raakte de bal met de punt van zijn schoen, waarna de bal langzaam richting het goal rolde, maar helaas ook net ernaast. Daardoor bleef de stand dus nog steeds staan op 0-0. Niet veel later was er weer een gevaarlijke actie van ADO zijde. John de Jong was doorgebroken, omspeelde de keeper, en werd overduidelijk gehaakt door diezelfde keeper. Penalty ! Helaas dacht Jaap Uilenberg daar anders over. Hij gaf een vrije trap tegen De Jong, en gaf hem als klap op de vuurpijl nog een gele kaart ook. Niet de eerste fout van het arbitrale trio. Deze tegenslag kwam ADO niet meer te boven, ondanks dat het vrolijk door ging met aanvallen, en met de bal naar voren te pompen. Go Ahead kon zelfs nog enkele keren gevaarlijk counteren, maar de stand bleef dankzij Jaap Uilenberg steken op 0-0. Ondanks de frustraties bij het publiek, kon men toch terugkijken op een zeer spannend, en - vooral van Haagse zijde - goed duel. Na afloop kon er maar e e n conclusie worden getrokken; Jaap Uilenberg heeft duidelijk een nieuwe bril nodig. Wie start een inzameling ??