Datum plaatsing: 09-08-1997 23:30:00

Verslag: ADO Den Haag - Betis Sevilla (oefen)

ADO DEN HAAG LAATSTE IN RESIDENTIE-CUP

Spaanse topper duidelijk maatje te groot

In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats, die werd bezocht door nog geen 3000 toeschouwers, speelde ADO Den Haag tegen de nummer 4 van Spanje van vorig jaar Betis Sevilla. Bij de Spanjaarden deed Finidi George niet mee, want hij liep tijdens de hele 2e helft warm, maar mocht niet invallen.
Ook in deze wedstrijd begon ADO Den Haag weer goed, en kwam het verrassend in de 3e minuut al op een 1-0 voorsprong toen Peter Kruit na een goede pass van Winston Faerber een perfecte voorzet gaf op Dennis Iliohan, die goed voor zijn man kwam en hard raak schoot. Helaas werden de Spanjaarden toen even goed wakker geschud, en vanaf dat moment bleek dat ze toch een flink maatje te groot waren. Ook al kreeg ADO Den Haag nog een kans via de vaak onzichtbare Edgar van der Roer, Betis Sevilla domineerde de rest van de wedstrijd. Nog in de eerste helft kwam de Spaanse miljoenenploeg op een 1-2 voorsprong door treffers van de Pool Kowalczyk.
In de tweede helft zorgen Marquez en Fernando voor de uiteindelijke 1-4 eindstand. Toch sierde het de ploeg van Mark Wotte dat het bleef proberen om te scoren daar waar het compleet kansloos was. Bij een 1-3 achterstand tegen een topclub zou menige eerste-divisie club bij de pakken neer gaan zitten. Door deze nederlaag eindigde ADO Den Haag als laatste in deze editie om de Residentie Cup, die gewonnen werd door PSV, dat getraind wordt door de Haagse trainer Dick Advocaat.
Al met al kan ADO Den Haag terugkijken op een - op een paar punten na - geslaagd toernooi, want het geboden spel van de Hagenaars, was over het algemeen redelijk tot goed te noemen. Tegen FC Barcelona barstte het stadion nog bijna uit zijn voegen, maar dit jaar had elke toeschouwer de ruimte om de benen op de lege stoeltjes voor zich te strekken. Met een totaal aantal toeschouwers van hooguit 6000 viel de belangstelling dit jaar dus flink tegen. Hopelijk is het toernooi volgend jaar, wanneer het drie wedstrijddagen kent wel weer uitverkocht, en kan ADO Den Haag in het jaar dat de stad Den Haag 750 jaar bestaat, de Residentie Cup weer terug pakken van PSV.