Verslag: ADO Den Haag - Dordrecht'90 1-2

Dordrecht '90 wint verdiend in Den Haag

ADO DEN HAAG VERLIEST SLECHT DUEL

De nieuwste aanwinst van ADO Den Haag, Jurica Siljanovski kon dit weekeinde nog niet meespelen, waardoor Lowie van Schijndel nog eens in de spits mocht spelen. Voor hem was de boodschap duidelijk : Scoren, anders krijgt Siljanovski waarschijnlijk een basisplaats. Bij Dordrecht '90 speelden Cor Lems en Rick Hoogendorp mee, die vroeger nog bij FC Den Haag speelden.

In de eerste helft was het bij ADO Den Haag achterin nog duidelijk wennen, want de verdediging was compleet veranderd, in vergelijking met MVV en Cambuur Leeuwarden. Winston Faerber en Barry de Vreede waren geschorst, Maurice Steyn en Johan Vogelaar waren geblesseerd. Zodoende stond Marco Meijer rechtsback en Virgilio Teixeira moest hetzelfde aan de linkerkant doen. Daardoor speelde Gerald Sandel samen met Dik Heesen in het centrum. Dat dit wennen was, bleek uit de vele onnodige fouten die er gemaakt werden, en die Dordrecht voldoende kansen gaf om te scoren. Gelukkig bleef dat uit. Virgilio Teixeira viel uit met een enkelblessure, en moest vervangen worden door Guido Smits, die van scheidsrechter Schuurmans eerst nog een tijdje aan de zijlijn moest wachten, terwijl Teixeira al lang van het veld verdwenen was. In de 31e minuut was het Dennis Iliohan die vanaf de rechter kant een voorzet gaf, die bij Lowie van Schijndel aan kwam. Deze zag Marco Meijer aankomen, en speelde goed af, waardoor Meijer goed kon inschieten. 1-0 voor ADO Den Haag. Lang duurde de vreugde echter niet, want al 2 minuten later was het Dordrecht speler Van der Merwe, die een grote blunder in de verdediging van ADO Den Haag afstrafte, door een hoge bal direct op zijn wreef te nemen, en Roy Beukenkamp kansloos te laten. Er kwam een hoge bal, waar de verdediging van ADO Den Haag volkomen verkeerd op reageerde, en waardoor Van der Merwe met een mede speler volkomen vrij stond in het centrum van de verdediging, vlak voor het goal van ADO Den Haag. Nog geen 10 minuten later, kwam de volgende domper voor het kwakkelende ADO Den Haag. Rick Hoogendorp mocht een goede counter afmaken, nadat hij samen met een ploeggenoot tegenover Dik Heesen kwam te staan. 1-2 was de ruststand, en zou ook uiteindelijk de eindstand blijven.

In de tweede helft, was er dan wel het veldoverwicht bij ADO Den Haag, maar de verschrikkelijk slecht fluitende scheidsrechter Schuurmans weigerde mee te werken. Zodoende liet ADO Den Haag de aansluiting met de kop van de eerste divisie schieten. Michel Groenteman mocht nog invallen in de tweede helft, waarmee dan ook meteen gezegd was dat dat het enige hoogtepunt was in die tweede helft. Groenteman zorgde nog voor enig 'gevaar' , maar was niet bij machte om Lowie van Schijndel of wie dan ook van een goede voorzet te voorzien waaruit gescoord kon worden. Alle hoop is nu gevestigd op Jurica Siljanovski, die hopelijk voor de broodnodige doelpunten gaat zorgen. Want de kansen zijn er wel voor ADO Den Haag, maar een echte killer ontbreekt.