Verslag: ADO Den Haag - VVV 1-1

ADO Den Haag doet nog goed mee in periode

ADO DEN HAAG NIET LANGS VVV

De herfst is inmiddels aangebroken en dat betekent dan ook dat het vaak regent. Zo dus ook zaterdag avond in het Zuiderpark, waar ADO Den Haag de gastheer was van VVV uit Venlo, met John de Wolf in de gelederen. Vanwege de harde wind die ook nog eens was komen opzetten, zaten alle supporters hoog op de tribune, en leek het alsof er niet zo erg veel mensen in het stadion waren. Maar schijn bedriegt, want er zaten 4100 mensen, een record voor deze competitie wat betreft de thuiswedstrijden.
Door de regen was het dus erg lastig voor de spelers om een goede wedstrijd te spelen, wat ook duidelijk zichtbaar was, er waren nauwelijks kansen. De eerste echte goede kans was waarschijnlijk die voor VVV, toen een speler goed door kon gaan op doelman Roy Beukenkamp, maar deze bracht toen goed redding. Niet veel later kreeg Lowie van Schijndel een hoge voorzet, waar hij net met de punt van zijn schoen tegen aan kon duwen. Dit was waarschijnlijk de enige 'kans' die Van Schijndel in de hele wedstrijd kreeg. Na een half uur spelen, verliet Johan Vogelaar geblesseerd het veld. Voor hem in de plaats kwam Dik Heesen, die al een aantal weken op de bank zat, omdat Mark Wotte de verdediging die in 3 wedstrijden maar 1 goal tegen had gekregen, niet wilde veranderen.Vlak daarna zorgde Dennis Iliohan voor het eerste echte gevaar van de zijde van ADO Den Haag, toen hij van een meter of 25 een schot afvuurde op het doel van VVV. De keeper stopte het schot echter. Toen de regen eindelijk was opgehouden, kreeg VVV weer een goede kans toen er andermaal een speler goed door kon gaan op Roy Beukenkamp, maar weer bracht deze redding. Met de rust bleef het dus 0-0. In de rust was Wotte blijkbaar tekeer gegaan, want ADO Den Haag begon een stuk beter te voetballen dan in de 1e helft. John Grunholz -familie van- verving Michel Groenteman. Kort na rust was er een klutsbal voor het doel van VVV. John Grunholz zag het van veraf aan, en zette een sprint in om dichterbij te komen. Plotseling kwam de bal zijn kant op. Hij aarzelde geen moment, en haalde meteen uit. Raak. Zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van ADO Den Haag. 1-0.
Toch zakte het niveau van het spel van ADO Den Haag weer weg, en VVV kon gaan counteren. Dat resulteerde ook uiteindelijk in een doelpunt van Hofman. Ook al werd die bal nog van richting veranderd. 1-1.
ADO Den Haag kon dus weer van voren af aan beginnen, en moest dus weer in de aanval. Veel kansen kregen ze echter niet meer. Tot vlak voor tijd, toen de bal op 40 meter van het doel van VVV voor de voeten van Dik Heesen kwam, die vernietigend hard uithaalde, maar de binnenkant van de paal trof. ADO Den Haag hield er uiteindelijk niet meer dan een inworp aan over. De keeper van VVV kon niets doen dan kijken naar het houtwerk dat nog na trilde van dat schot. Waarschijnlijk voelde hij ook alleen maar een windvlaag. De stand bleef dus ongewijzigd in 1-1. Doelman Roy Beukenkamp werd na afloop van de wedstrijd terecht gekozen tot 'Man of the Match' want hij behoedde zijn ploeg voor een afgang.
Voor de 2e periode is er echter nog niets verloren, want Top Oss verloor van Telstar, en staat nog steeds eerste met 1 punt voorsprong op Telstar, ADO Den Haag en VVV. Volgende week speelt Top Oss tegen VVV, en ADO Den Haag tegen Excelsior.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Johan Vogelaar (Dik Heesen), Virgilio Teixeira, Barry de Vreede, Gerald Sandel, Maurice Steyn, Guido Smits, Dennis Iliohan, Lowie van Schijndel (Gavin Price), Michel Groenteman (John Grunholz).