Datum plaatsing: 19-10-1996 17:10:00

Verslag: ADO Den Haag - RBC Roosendaal 1-0

Wederom zege in het Zuiderpark

ADO DEN HAAG BOEKT GOEDE ZEGE

Gesteund door ruim 3000 toeschouwers, begon ADO Den Haag weer overtuigend aan de wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen resulteerde dit meteen in een doelpunt. Meteen bij de eerste de beste voorzet van Dennis Iliohan, die terug gekopt werd door Gerald Sandel, stond Peter Kruyt vrij voor het doel, en hoefde alleen maar in te tikken. 1-0.

ADO Den Haag leek genoegen te nemen met deze snelle voorsprong, want het opgebouwde overwicht leek al snel verdwenen, toen RBC een aantal goede kansen kreeg. Waaronder een vrije trap van Cees van der Linden. Roy Beukenkamp hield z'n doel echter schoon. In de 37e minuut ging Toto Da Costa op het haagse doel af, Gerald Sandel kon niets anders doen, dan hem aantikken, en mocht blij zijn dat hij maar een gele kaart kreeg. Cees van der Linden benutte de penalty, ook al zat Roy Beukenkamp er goed bij. Toto Da Costa speelde nog geen 3 minuten later al weer een hoofdrol, toen hij een veel te harde overtreding maakte op Virgilio Teixeira, die weer eens een zeer solide wedstrijd speelde. Da Costa kreeg z'n tweede gele kaart, en mocht dus vertrekken.

In de 2e helft, begon ADO Den Haag weer fel, en kreeg het meteen weer kansen. John de Jong was ingevallen voor Gerald Sandel, omdat Mark Wotte een verdedigende middenvelder wilde omruilen voor een aanvallende, daar RBC al een aanvaller minder in het veld had staan. Deze wissel wierp snel z'n vruchten af. Bij een voorzet van Pim Langeveld, kopte John de Jong de bal goed in de kruising. Bij een corner iets later, kreeg Maurice Steyn de bal buiten het strafschopgebied op z'n wreef, maar schoot via de keeper over. Niet veel later probeerde hij het zelfde trucje opnieuw. Nu spatte zijn schot op de lat uiteen. Het zat ADO Den Haag verder niet echt mee, want er kwamen nog enkele goede kansen die net naast gingen, danwel de lat of paal raakten. Aanvallen bleef ADO Den Haag echter wel. Het scoren lukte echter niet. Michel Groenteman -hersteld van angina- viel nog wel in voor Peter Kruyt, evenals Arie van der Padt voor Jeffrey Rutten, maar ook zij konden ondanks hun goede invalbeurten niet scoren.

Al met al speelde ADO Den Haag een goede wedstrijd, en won het ook verdiend met 2-1. Bij ADO Den Haag speelden Dennis Iliohan, Maurice Steyn, en Pim Langeveld net als Virgilio Teixeira een zeer goede wedstrijd. Steyn werd ook niet voor niets tot 'Man of the Match' uitgeroepen. Bij RBC speelde ex-FC Den Haag speler Edwin Grunholz een zeer onopvallende wedstrijd.

KARAKTERISTIEKEN :

OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Johan Vogelaar, Virgilio Teixeira, Barry de Vreede, Gerald Sandel (John de Jong), Pim Langeveld, Maurice Steyn, Peter Kruyt (Michel Groenteman), Jeffrey Rutten (Arie van der Padt), Dennis Iliohan.