Datum plaatsing: 04-10-1996 23:00:00

Verslag: ADO Den Haag - FC Den Bosch 0-0

ADO Den Haag verspeelt 2 punten

GELIJKSPEL VOOR ADO DEN HAAG

Het begin van de wedstrijd was weer zoals vaker dit seizoen, veel overwicht voor ADO Den Haag. De ploeg speelde weer in de vertrouwde opstelling van de laatste paar weken. Dik Heesen viel al gauw geblesseerd uit, nadat hij overigens al een gele kaart had gekregen. Marco Meijer was de invaller voor hem. Ondanks deze aderlating kreeg de ploeg kansen via onder anderen Jeffrey Rutten, die een keer keihard op de vuisten van doelman Van Grinsven kopte. Het afmaken bleef echter uit. En dat kan je duur komen te staan. Zeker toen Marcel van Helmond langs de niet goed spelende Barry de Vreede ging, en een voorzet gaf die precies op het hoofd kwam van de lange Oswald Snip. Die kopte goed in de kruising in, waarbij Roy Beukenkamp kansloos was. De voorsprong voor Den Bosch bleef staan, ondanks het overwicht van ADO Den Haag.
In de rust was er enige opschudding toen supporters van ADO Den Haag een hek sloopten en zo de fans van Den Bosch van 'hun' tribune verjaagden. Het liep gelukkig allemaal met een sisser af. Spelers van ADO Den Haag probeerden de supporters ook nog tot rust te manen.
Blijkbaar had dit voorval de spelers toch aangegrepen, want het niveau van ADO viel erg terug in de 2e helft. Desondanks was ADO nog wel beter dan Den Bosch. Maar doelpunten leverde dat niet op. Totdat Peter Kruyt 3 minuten voor tijd een goede bal van Pim Langeveld teruglegde op Dennis Iliohan, die beheerst inschoot. 1-1. Dit zou het blijven. De Den Bosch supporters werden 20 minuten voor het einde weggevoerd door de ME uit angst voor relletjes. Ze kregen wel de helft van hun kaartje terug.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen (Marco Meijer), Barry de Vreede, Gerald Sandel, Pim Langeveld, Maurice Steyn, Dennis Iliohan, Jeffrey Rutten (Peter Kruyt), Michel Groenteman (John de Jong) DOELPUNTEN : 0-1 Snip (16'), 1-1 Iliohan (87')
SCHEIDSRECHTER : P. Vink
GELE KAARTEN : Heesen,Meijer,Teixeira,De Vreede,Sandel (ADO Den Haag) Waterink (Den Bosch)