Datum plaatsing: 18-06-1997 11:20:00

ADO DEN HAAG VERLIEST NIPT VAN WILLEM II

De derde oefenwedstrijd die ADO Den Haag speelde, kende Willem II als tegenstander. De wedstrijd stond in het teken van de opening van de veldverwarming, die door de firma Verkaart was aangelegd. Dankzij die verwarming was het veld dus goed bespeelbaar, wat normaal rond deze tijd niet het geval zou zijn.

In de eerste helft begon ADO Den Haag redelijk aan de wedstrijd, maar Willem II had wat meer overwicht. Desondanks kwam ADO Den Haag toch op voorsprong, toen Pim Langeveld een foutje in de verdediging van Willem II direct afstrafte. Hij schoot de bal goed langs de keeper van Willem II, Jimmy van Fessum. Veel opwindende dingen gebeurden er verder niet in deze wedstrijd, totdat Scott Calderwood een voorzet goed in de kruising kopte. Die 1-1 betekende de ruststand.

In de tweede helft bracht Mark Wotte Gerald Sandel in de ploeg ten koste van Johan Vogelaar, die weer de voorkeur had gekregen boven Dik Heesen. Niet veel later kwam ook Arie van der Padt in de ploeg voor Dennis Iliohan. Halverwege de tweede helft kreeg Willem II een vrije trap, die door Henry van der Vegt goed langs Max de Jong werd geschoten, 1-2. Dat was voor Mark Wotte het teken dat hij het een en ander moest wijzigen in de opstelling. Dik Heesen kwam in de ploeg voor Sieme Zijm, die op proef was, en afkomstig is van AZ. Heesen ging in de spits spelen, wat betekende dat John de Jong vanuit de spits op de linkerkant ging staan. Heesen in de spits was niet eens zo'n gekke oplossing, want Dik Heesen kreeg nog een goede mogelijkheid op de 2-2 ook, toen hij een voorzet direkt op zijn slof nam. Zijn keiharde schot werd echter nog net gestopt door de ingevallen doelman Roland Janssen. Vlak voor tijd mochten Jurgen Faerber en Cees Thies ook nog even invallen ten koste van respectievelijk Winston Faerber en Oscar Laguna Burgos. Het veranderde echter niets meer aan de stand, die bleef steken op 1-2 in het voordeel van Willem II. De eerste thuisnederlaag van ADO Den Haag was dus een feit geworden.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Max de Jong, Winston Faerber (Jurgen Faerber), Johan Vogelaar (Gerald Sandel), Virgilio Teixeira, Maurice Steyn, Marco Meijer, Pim Langeveld, Oscar Laguna Burgos (Cees Thies), Dennis Iliohan (Arie van der Padt), John de Jong, Sieme Zijm (Dik Heesen).