Datum plaatsing: 01-02-1997 11:15:00

verslag: ADO Den Haag - FC Volendam 0-3 (oefen)

Oranje boven in het Zuiderpark

ADO DEN HAAG IS STRIJDLUST KWIJT

Net als in de oefenwedstrijd tegen Willem II bleek het niveau van de eredivisie toch nog iets te hoog gegrepen voor ADO Den Haag. In de wedstrijd tegen FC Volendam bleek maar al te duidelijk dat het spel in de eredivisie erg verschilt van dat in de eerste divisie. Volendam combineerde veel beter, en ADO Den Haag speelde veel te nerveus, en zonder echt duidelijk inspiratie. Bij ADO Den Haag was dit maal Steven McGargle van het Engelse Middlesborough op proef. Sieme Zijm was eerder al door Mark Wotte terug gestuurd naar AZ. McGargle mocht vandaag aantonen dat hij wel de gewenste versterking voor het elftal was.

Na een half uur spelen was het Volendam dat de score opende via een goed genomen corner. Patrick Leeflang kopte de corner goed langs Roy Beukenkamp. ADO Den Haag kreeg nauwelijks kansen in de eerste helft, en kon zodoende niets terug doen. In de rust mocht Pim Langeveld invallen voor Gavin Price, waardoor John de Jong in de spits kwam te spelen. Ook dit leverde niet echt veel goede kansen op. Toch speelde ADO Den Haag vooral in het begin van de tweede helft een stuk beter. Dennis Iliohan en Steven McGargle kregen enkele goede kansen, maar wisten niet tot scoren te komen. Volendam kreeg in die fase bijna geen kansen, maar kwam toch op 0-2, toen Virgilio Teixeira fout maakte. Hij liet een simpele bal onder zijn voet door glippen, waardoor Tumani ineens uit kon halen, en Roy Beukenkamp verraste. Bij ADO Den Haag verlieten Oscar Laguna Burgos en Steven McGargle niet veel later het veld, en werden vervangen door Johan Vogelaar en Peter Kruyt. Vogelaar ging in de verdediging spelen, wat betekende dat Dik Heesen als spits mocht aantreden. Ook dat leverde geen goals voor ADO Den Haag op, maar wel enkele goede kansen. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Radoslav Samardzic de uiteindelijke 0-3. Een voorzet kon hij gemakkelijk van dichtbij intikken.

Al met al was het een verdiende zege voor Volendam. Het is voor ADO Den Haag te hopen dat het de strijdlust weer terug weet te vinden voor dat de competitie weer begint.