Datum plaatsing: 17-03-1996 22:40:00

DEN HAAG OP DE GOEDE WEG TERUG ???

Den Haag wint eindelijk weer eens.
Interim-trainer Rob Meppelink lijkt FC Den Haag weer aan het voetballen te hebben gekregen. Sinds hij de op non-actief gestelde trainer Theo Verlangen opvolgde,

De supporters van FC Den Haag waren het slechte spel van hun club zat, en hadden een actie opgezet. De complete Noord tribune werd leeg gelaten, en er hing alleen een spandoek met de tekst : "IS DIT DE TOEKOMST, ... ZONDER SUPPORTERS ???". Met deze tekst wilden de supporters de spelers en het bestuur vast laten wennen aan hoe het er volgend jaar uit zou kunnen zien, als de club doorgaat zoals het nu gaat. FC Den Haag zou dankzij deze aktie dus 10 minuten zonder supporters moeten spelen.

Alle supporters bleven onder de tribune wachten tot de 10 minuten voorbij waren. Blijkbaar had deze actie succes want prompt scoorde John de Jong in de 10e minuut een mooi doelpunt, wat leidde tot een massale terugkeer van de supporters op de tribunes. Hieruit putte Den Haag nog meer moed, en bleef aanvallen wat zelfs in de 30e minuut leidde tot de 2-0 door weer John de Jong, die zich inmiddels ontpopt heeft als vaste kracht voor de A-selectie, nadat hij dit jaar uit de jeugd was gekomen. RBC was dan wel de slechtste ploeg van het veld, maar kreeg toch ook kansen. Die werden echter allemaal gekeerd door Max de Jong, die, nu Rene Stam tot ontbinding van zijn contract heeft gevraagd, de basisplaats eindelijk in bezit heeft. Hij werd later ook terecht tot Man of the Match gekozen. John de Jong maakte echter ook kans op deze titel, maar moest toch toezien hoe zijn oom Max de prijs kreeg. FC Den Haag speelde ook weer geen uitgesproken goede wedstrijd. De ploeg vocht wel, maar leed ook veel balverlies. Winston Faerber was dit met name te verwijten, maar had daarentegen ook goede momenten. Den Haag kon dus gaan rusten met een 2-0 voorsprong.
In de tweede helft ging Den Haag weer gewoon verder met aanvallen, en mocht van geluk spreken dat Max de Jong een zeer goede wedstrijd keepte, want anders had Den Haag het nog moeilijk gekregen. De verdediging draaide namelijk weer eens niet echt lekker. De 3-0 die later tot stand kwam was een kado van de Roosendaalse Boys Club. Een hoge bal van -jawel- Winston Faerber werd verkeerd begrepen door een verdediger en de keeper van RBC, die elkaar volkomen dwars liepen, zodat Gavin Price weer een doelpuntje kon meepikken, door in een leeg goal te schieten. Dit doelpunt kwam RBC niet meer te boven, en zodoende konden de supporters weer eens juichen, voor een overwinning voor FC Den Haag. Den Haag staat nu nog wel laatste, maar kan die positie verlaten, door vrijdag van VVV te winnen. Dat zou dan ook meteen de eerste uit overwinning zijn voor FC Den Haag. Van de 20 punten die de club nu heeft, werden er 16 thuis behaald, door 5 overwinningen, en 1 gelijkspel, de overige 4 punten werden uit behaald door gelijke spelen. Het zou de ploeg goed doen, als men eens een uitwedstrijd wist te winnen.